5/10
napraforgó 2017 márc. 21. - 12:13:59 5/10
(475/1535)
Szerelem bizalom nélkül nincs. Az nem szerelem, ha állandóan ellenõrizgatni kell a másikat, ha minden ok nélkül féltékenykedünk a másikra.
És Musztafa ilyen, nem bízik meg Fatmagüben és ok nélkül féltékeny rá, ha csak ránéz egy másik férfira, pláne, ha két szót vált vele. Ez a marha szerintem legszívesebben kalitkába zárná, hogy mindenki más számára hozzáférhetetlen legyen. Középkori gondolkodású.
Igen, a kórházban már a takarító is mondta neki, hogy itt valami nem stimmel, az a lány nem ok nélkül van olyan rosszul. Jasaranék meséje nem okés.
Na de Musztafa? Nem hallgatott rá. Nem járt utána a dolgoknak. A rosszat hitte el egybõl, véletlenül sem szavazott a lánynak bizalmat. Azt mondod, elborult az agya? Na de miért Fatmagülre haragszik? Hát nem lát a szemétõl, hogy fekszik ott az a lány meggyalázva? Így néz ki egy csalfa menyasszony?
Én most is azt mondom, hogy ha én valakivel együtt gyerekeskedek, ismerem 10 évesen, 14-15 évesen, 18 évesen és talán 20 éves lehetett Fatmagül, amikor meggyalázták, akkor nem hiszem el, hogy egyik napról a másikra gyökerestõl megváltozott! Hogy az az angyali arcú lány, aki úgy felnézett a võlegényére és alig várta már, hogy megtartsák az esküvõt, most hirtelen kiszökdösik éjszaka egy másik férfihoz. Annyira kellett volna ismernie a menyasszonyát, hogy az olyan egyenes, becsületes lány, hogy ha beleszeretett volna valaki másba, azt egyenesen közli vele és nem trükközik a háta mögött.

Az, amit Musztafa érzett Fatmagül iránt talán valami birtoklási vágy, de nem szerelem. És egy percig sem kétséges, hogy Musztafa mit fog választani, naná, hogy a sok pénzt.

Mert az, amit Resat Jasaran mond, hogy börtönbe juttatja, nem igazán valós fenyegetés. Nem tudná úgy megvádolni Musztafát, hogy a családjára nem fröccsen sár. Mert ha Musztafa kitálal a rendõrségen, az ügyészségen, meg a bíróság elõtt, a sajtó biztos megneszeli és fölfújja. Olyan cikk lett volna a Jasaran fiúk erõszakoskodásából az országos lapokban, hogy Jasaranék akár tönkre is mehetnek tõle. Ki akar ilyen emberekkel üzletelni?

A kihallgatások során Szelim és Erdogán hiába tagadott volna, Vural biztos nem hallgat. És Kerim is kitálalt volna, nem beszélve az áldozatról, Fatmagülrõl. Hetekre támát adtak volna a médiának! Ehhez képest az, hogy a Musztafa által használt pisztoly - amit nem is tudom honnan szerzett - korábban valami terrrorcselekményben szerepelt volna, az smafu. Meg különben is, az vagy igaz, vagy nem. És honnan is tudta mindezt Resat Jasaran? Hacsak nem az õ fegyvere volt???? Akármilyen korrupt is a török rendõrség, azért ennyi mindenbõl nem tudnának kimászni ép bõrrel.
Musztafa mellett szólna Jasaranék hazugsága is, hisz még a családon belül is azt terjesztik, hogy Szelim sebesítette meg önmagát, mert öngyilkos akart lenni. Hol van akkor Musztafa felelõssége az illegális pisztoly miatt???

Nem, nem, Jasaranék nagyobb kakiban vannak, mint Musztafa.
10/10
baba24 2017 márc. 21. - 11:47:29 10/10
(474/1535)
Szerintem még igen is érez valamit a Mustafa a Fatmagül íránt!Most azért két választása van a Mustafanak vagy a pénz vagy az hogy tönkre teszik õt a Yasaranok az hogy ez a börtönt vagy éppen a halált jelentené az kérdéses!De úgy gondolom hogy én nem bántanám az Asut mert azzal foglalkozik amivel tud ezért nem is bántanám!De az biztos hogy szereti a Mustafát!Igazából az hogy be dölt Mustafa mindenkinek aki azt mondta neki Fatmagül megcsalta õt az egy dolog én egy embere emlékszem aki azt hiszem a kórházba mondta neki hogy valami itt nem stimmel a történetel de akkor már el volt borulva a Mustafa agya!Szerintem amikor már látta Kerimmel a Fatmagült beszélgetni akkor féltékeny volt a Mustafa és utána már bár ki védi meg a lányt nem hiszi el!Én akkor is úgy gondolom hogy Szerete a Fatmagült nem kicsit csak a bizalom nem volt meg!Az hogy Mukades ki használta a Fatmagült most is azt teszi ez neki alap már!Csak most kicsit nehezebb a dolga mert Nine mama segít Fatmagülnek!
5/10
napraforgó 2017 márc. 21. - 07:56:00 5/10
(473/1535)
Musztafa lecsúszásáról beszélsz? Musztafa számomra már ott elveszítette a becsületét, ahogy bement a kórházba a megerõszakolt menyasszonyához és ott elkezdett ordibálni, meg a berendezési tárgyakat csapkodni. Onnantól már nem volt rendes ember.
Az a sok baromság, amivel az apja etette, meg a falusiak mondogattak, a Jasaranok szándéka szerint, mind nem számít. Õ - állítólag együtt nõtt föl Fatmagüllel, tehát tövirõl-hegyire ismernie kellett volna. Meg kellett volna bíznia benne. Ez a kislány nagyon korán elárvult, a bátyja, meg a sógornõje háztatartásában nõtt föl, az õ segítségük, kvázi cselédjük volt sok éven át. A kis Muratot megszületése óta a gyereket õrá bízták nevelésre, mostanáig együtt alszik vele egy keskeny kis ágyon.
A lényeg az, hogy Musztafa nem is ismerte Fatmagült igazán, de fõleg, nem is szerette õt igazán. Soha egy percig nem bízott meg benne (lásd a Jasaran eljegyzésen, amikor két mondatot váltott Kerimmel). Hazudni kellett neki, hogy a võlegénye ne gyanakodjék! Hihetetlen, hogy normális nõ ilyen férfiért veszkõdik!!! Ahogy az anyjával is ordibál! Hiába a kézcsók, meg a homlok érintés, azért Musztafa még egy rabbiátus, dilis török férfi, akit a hátam közepére sem kívánnék.

Visszatérve a "lecsúszáshoz", Musztafa épp az ominózus verekedõs eset elõtt Kerimmel - mászkált körbe Erdogán házában és nézte meg jól a kristálycsillárt, a drága parfümjét, meg úgy általában a drága cuccait. És utána már ki is jelentette az anyjának, hogy egyszer majd õ is ilyen gazdag lesz, õ is ilyesmiket fog venni. És no lám, jött az alkalom, megtudta, mit is tettek a Jasaran-fiúk és Resat most egy akkora halom pénzzel akarja megvesztegetni, amennyit egész életében nem tudna megkeresni. Lecsúszás? Hát inkább kitörés, feltörés. Mert ha elfogadja, és persze nyilván azt fogja tenni, akkor Musztafa gazdag ember lesz. Tuti nem Erdogánt fogja fuvarozni, hanem valami vezetõ beosztásba kerül a cégnél.... És most, Musztafát érdekli a menyasszonya becsülete egy percig is? Felmerül benne egyáltalán, hogy ezt nem hagyhatom annyiban és megyek följelenteni õket? Már csak Fatmagül miatt is? No nem, ez az, ami egyetlen percig sem merül föl benne. Csak a "saját becsülete", hogy azt el tudja-e hallgattatni a sok pénzzel. A lány becsülete? Kit érdekel? Hisz az már úgyis odavan.
Na ez az, ami engem meglehetõsen fölháborít.
5/10
napraforgó 2017 márc. 21. - 04:40:13 5/10
(472/1535)
Kár, hogy nem feliratozzák legalább az újságcikk címeit. Annyit mutogatták az újságban a Jasaran családot, még Emre és a kuzinja is épp azt nézegették a neten, de inkább csak sejteni lehet, hogy az esküvõ miatt kerültek be a fõcímbe. Emre is félre van vezetve, neki fogalma sincs az erõszakról, csak a régebbi võlegényrõl tud. Kíváncsi vagyok, a rendõrség mit rak össze ebbõl.
Nine mamát sajnálom, ahogy naívul kijelenti, hogy most már mindent tud, pedig Kerim is csak a töredékét mesélte el a történteknek.
Már Musztafa anyjában is fölmerült, hogy talán mégis igaz, amit a faluban rebesgettek az erõszakról, de aztán elhessegeti az ötletet, most már úgyis minden mindegy. Musztafa apja meg tipikus török férfi, ahogy azt mondta anno a fiának, megbocsátanál egy olyan nõnek, aki már más férfié volt? Elõre röhögök, hogy milyen menyet fog kapni. Spoiler xxx már fél Isztambul átment rajta. És még gyereket is fog szülni. Na, meg is érdemlik mind. (még a szegény csajt sajnálom, prostiként legalább a saját ura volt, de ha hozzámegy ehhez a pszichopata Musztafához...)
10/10
baba24 2017 márc. 20. - 22:59:29 10/10
(471/1535)
Itt azért kaptunk egy kicsit ma mindenbõl!Mustafa le csuszásából és kezdõdõ nem is tudom hogy fogalmazzam meg vehetõségébõl is!Kapunk megint egy történetet amibõl semmi se igaz mondjuk Münir remek színész :) Talán egy csepp esze itt Nine mamának volt hogy menjenek az ügyészségre!Meltem okos csajszi szerintem is :) Egyszer csak majd össze rakja a teljes történetet!Musztafa anyának is majd csak egyszer le esik hogy az egészet csak kitalálták!Nekem tetszett hogy egy kicsit Kerim õszinte volt Nine mamával!Igaz Fatmagül is hallotta a lényeget csak õ még mindig a Mustafával van elfoglalva!Kicsit Erdogan be volt tojva olyan jól ált neki mert hogy õ azt hitte minden rendben van és minden úgy alakul ahogy tervezték!Yasaranék is egyik hazugságból a másikba egyszer össze dõl a kártyavár!
9/10
kaboca12 2017 márc. 20. - 20:03:20 9/10
(470/1535)
Igen, és Meltem egyre jobban jön fel nálam, ahogy rakja össze a képkockákat és végre kezd kinyílni a szeme.
9/10
kaboca12 2017 márc. 20. - 20:02:11 9/10
(469/1535)
És ezzel még van képük Meltemnek lelkiismeret-furdalást okozni, hogy Szelim amiatt akart öngyilkos lenni, ahogy Meltem bánt vele. Ebben a sorozatban aztán tényleg mindenfajta mocskosság szerepet kap. Resat, ahogy manipulálta Vuralt, (de persze õ nem akarta befolyásolni), aztán ahogy Musztafával beszélt, hogy ha õ úgy akarja, akkor egész életében börtönben lesz. Ahogy eltudnak intézni olyat, hogy Szelim egymaga legyen egy egész emeleten egy kórházban ... szóval ez így együtt mind valószínûtlen. De ettõl függetlenül egy jól összerakott filmet kaptunk. Szeretem.
5/10
napraforgó 2017 márc. 20. - 18:29:45 5/10
(468/1535)
Tetszett, ahogy Meltem szemrehányást tett Perihánnak, hogy õ is hazudott neki.
sorozatkedvelõ 2017 márc. 20. - 18:07:00
(467/1535)
Yasaranék szemétsége határtalan,de majd meg lesz a jutalom érte.
10/10
baba24 2017 márc. 20. - 18:00:41 10/10
(466/1535)
Köszi nagyon :)
5/10
napraforgó 2017 márc. 20. - 17:55:50 5/10
(465/1535)
Ez a Münír minden hájjal megkent fickó, azt hazudja az asszonyoknak, hogy Szelim öngyilkos akart lenni, õ akadályozta meg, hogy fõbelõje magát. Dulakodtak és a fegyver elsült, a fiú hasbalõtte magát.
De Resat még nagyobb gazfickó. Musztafa lelövi egyszem gyermekét és õ egy bõrönd pénzt ajánl neki, cserébe a hallgatásáért, a rossz memóriáért.
Egyre nagyobb hazugságokba keverednek és egyre többe kerül Resatnak a fia farka.
9/10
kaboca12 2017 márc. 20. - 17:17:30 9/10
(464/1535)
Köszi a linket! Körülbelül így képzeltem a szinkronszínészek hozzáállását. Ettõl függetlenül érdekes volt olvasni. Meltem hangja nagyon találó a többivel ellentétben.
10/10
baba24 2017 márc. 20. - 11:22:54 10/10
(462/1535)
Nagyon várom a mai részt :) Kíváncsi vagyok mennyit fog a szinkron rontani rajta mert egyes részeknél borzalmas :)
5/10
napraforgó 2017 márc. 20. - 03:15:47 5/10 Előzmény kisbalaton
(461/1535)
És sajnálatos módon kifelejtettem egyetemista korom nagy szerelmét, az akkor már fiatalon elhunyt Gerard Philipet...
9/10
kaboca12 2017 márc. 19. - 21:41:34 9/10 Előzmény baba24
(460/1535)
Szerintem is. :)
10/10
baba24 2017 márc. 18. - 23:53:47 10/10
(459/1535)
Nagyon szuper volt a 31 rész feliratosan :) :) :)
5/10
napraforgó 2017 márc. 18. - 14:32:48 5/10
(458/1535)
Brad Pitt be is bekerült egy fölösleges a. Inkább elmegyek pihenni.
5/10
napraforgó 2017 márc. 18. - 14:31:38 5/10
(457/1535)
Jajj, ez a buta klaviatúra. Hol kihagy egy betût, hol meg beletesz. Most James Bondba tett egy extra o-t.
5/10
napraforgó 2017 márc. 18. - 14:30:07 5/10
(456/1535)
Pierce Brosnan és Barad Pitt, persze fénykorukban. Sean Connery és Timothy Dalton ex-James Bondoként?