9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 18:44:57 9/10
(555/1535)
Megértelek a szinkronnak kapcsolatban, borzalmas. Egyáltalán nem illik Enginhez. Illésnek olyan éles hangja van és egész máshogy hangzik az õ szájából, mint mondjuk törökül, bár a lényeg ugyanaz. Egyébként én Száraz Déneshez tudnám hasonlítani a magyarok közül a hangját, de róla meg még nem hallottam, hogy valaha szinkronizált volna.
malvinkicska 2017 márc. 23. - 18:37:58
(554/1535)
A FB-on nézem a fordítást és az jóval elõbb van, mert a szinkront nem szeretem, és nem akarok kellemetlenséget senkinek sem.
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 18:24:31 9/10
(553/1535)
Ugyanígy vagyok én is, elõrébb is járok, néha már keverem magamban, hogy mi is van és keresem, hogy hol a hiba. :)
Most már olyan jó részekhez értünk a tévében is, hogy tényleg alig bírom kivárni, hogy kezdõdjön, hiába láttam már elõre törökül.
lizbell 2017 márc. 23. - 18:18:15
(552/1535)
én is örülök neked, igyekszem picit visszakapcsolódni :)
bár elég nehéz mert a gondolataim jóval elõbbre járnak mint az aktuális szinkronos rész!
elég elmebeteg módon nézem a sorozatot, megnéztem az utolsó három részt törökül mert nem bírtam ki, aztán elkezdtem visszafelé nézni, mert az érdekelt hogy jutottunk oda! közben el kezdtem feliratosan is, már azzal a 32. bölümnél tartunk.....szóval rendesen benne vagyok :)))
5/10
napraforgó 2017 márc. 23. - 18:13:08 5/10
(551/1535)
A magam részérõl visszatérek a sorozathoz. Musztafa oltári pofátlan lett, ahogy beül Resat irodájába, a lábát meg fölteszi az asztalra... Kíváncsi vagyok, kap-e még pénzt, vagy kidobják.
Nine mamát se nagyon értem, mi a csudának ment el Jasaranhoz. Gondolom, õ nem pénzt akar, az üres vádaskodásra meg nincs szükség.
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 18:10:20 9/10
(550/1535)
Köszönöm, ez most nagyon jól esett. Napraforgó már másodszor érte el, hogy szarul érezzem magam egy fórum miatt. Megint lelkifurdalást éreztem, hogy tényleg én vettem megint magamra? Aztán mikor olvasom az ilyenek, mint a te és Lizbell hozzászólása, akkor azért megnyugszik a lelkem kissé, ha nem is teljesen.
Azt viszont nagyon sajnálom, hogy némely emberek miatt nem írtok a fórumra. Senkinek nincs joga "kitúrni" a véleményével senkit. Az nem lehetne, hogy aki nem akarja, az figyelmen kívül hagyja és csak arra reagálnánk, ami tetszik nekünk? Akik meg akar, az vitázzon tovább vele.

A mai részrõl: Fatmagül a kendõvel végleg elengedte Musztafát. Ez, még ha akaratlanul is, de tényleg egy pici remény lehet Kerim felé. Ezek a nagyon apró részek gyönyörûek. A lányommal együtt nézzük (õ 15 éves lesz) de hangosan nevetünk néha. Ma például Erdogán mozdulatain, ahogy fél Musztafától. :) Nagyon jól játszanak, nem gyõzöm hangsúlyozni.
5/10
offtopic
napraforgó 2017 márc. 23. - 18:09:46 5/10
(549/1535)
Az én támadásaim? Hisz oldalakon keresztül ti szapultok engem, minden ok nélkül. Hisz még azt sem lehet mondani, hogy alapvetõen más lenne a véleményem a sorozatról, meg a szereplõkrõl. Talán kicsit sarkosabban fogalmaztam meg a véleményem és nem tudok ömlengeni Kerim látványától, de nem értem, miért zavar ez bárkit is. Fel nem foghatom, miért zavar itt egyeseket a negatív vélemény? Sehová sincs leírva, parancsba adva, hogy csak dícsérni szabad a filmet, a sorozatot, a szereplõket, a történetet.
És hogy megkritizáltam baba helyesírását? Hisz néha meg sem lehet érteni, mit akar. Azért annyira õ is megtisztelhetné a fórumot, hogy érthetõen fogalmaz és nem csak egymás után hányja a szavakat.
Ti mit csináltok? Tán nem engem kritizáltok már mióta? De az rendben van. Csak én ne személyeskedjek, mert itt mindenkinek olyan érzékeny a lelke. Az enyém meg ne legyen az, nyeljek le mindent.
lizbell 2017 márc. 23. - 18:03:59
(548/1535)
Közben rájöttem, hogy "hazudtam" :))

a Megtört szíveket is nézegetem, de az valóban messze nem indított meg annyira mint ez!
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 18:01:29 9/10
(547/1535)
Köszönöm, aranyos vagy! :) Azért azt hozzátenném, hogy fogyatékosságról szó sincs, csak kicsit nehezebben megy az olvasás, írás (és ami azzal jár) meg egy kicsit a számolás. De ugyanolyan iskolába jár, mint a vele egykorú társai.
lizbell 2017 márc. 23. - 18:00:06
(546/1535)
Én szeretem :) a szemeit is!

már én sem nagyon vagyok, inkább csak olvasó üzemmódban, a Kuzey Güney elsõ évada alatt volt részem, (részünk) az ellenségeskedésben meg még rosszabban is!
azóta az idõm meg az energiám is kevesebb, de nagy öröm, hogy többen vannak azok, akik hasonlóan gondolkoznak mint én!
Kuzey óta nem néztem török sorozatot, valahogy egyik sem villanyozott fel, de a Fatmagül teljesen magával ragadott!
Elképesztõ figyelemmel kísérni a karakterek változását, a viaskodást önmagukkal, a lavírozást helyes és helytelen között....nem akarok spoilerezni, de példaértékû, hogy türelemmel, szeretettel és toleranciával mi mindent le lehet gyõzni! Sokan kipróbálhatnák a való életben is!
kisbalaton 2017 márc. 23. - 17:41:04
(545/1535)
Kabócának egy mondat ,mert megtiszteltél bennünket magánéleted egy részletével:gratulálok a kisfiadhoz! Sok-sok türelmet és szeretete kívánok a továbbiakhoz is!Minden tiszteletem a tiéd!
10/10
kikelet54 2017 márc. 23. - 16:38:38 10/10
(544/1535)
Kedves fórumozók!

Minden tiszteletem és elismerésem azoknak, akik még el bírják viselni Napraforgó támadásait. Én már régen kiléptem a fórumból, mert ezt a gyönyörû sorozatot nem akarom ilyen rossz szájízzel elrontani.
Most is csak azért írok, mert ezzel a "helyesírással" kedves Napraforgó, kiverted nálam a biztosítékot. Ez azért már túlzás. Ez a fórum nem arról szól, hogy ki hogyan tud helyesen írni, hogy tud fogalmazni. Amikor az ember gyorsan le akarja írni az adott részhez a gondolatát, nem biztos, hogy a helyesírással foglalkozik.
Most, hogy elolvastam az utóbbi hozzászólásaidat, írod, hogy kedveled Mukaddest, szerintem hasonlítasz hozzá, fejjel mész mindenkinek, csak neked lehet igazad, nem hallgatsz senki véleményére.

Igen, én is végig néztem a sorozatot törökül, de nem bántam meg. Nagyon-nagyon csodálatos, ahogy alakul a szerelmi szál Kerim és Fatmagül között, de végig nézem feliratosan is, mert rengeteg párbeszéd van benne, és akkor lesz teljes, ha meg is értem a szöveget.

Már sok fórumon voltam jelen, de ilyen ellenségeskedést még sehol nem tapasztaltam.

Úgy hogy még egyszer elismerésem azoknak, akik még bírják cérnával.

Végül egy kép, azoknak, akik imádják Kerim beszédes szemeit.
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 15:50:42 9/10
(543/1535)
Ma a boltban megakadt a szemem az újságon, amiben a Fatmagülrõl volt szó. Egyáltalán nem szoktam venni semmilyen újságot, mert amire kíváncsi vagyok, azt megnézem a neten. Hosszú volt a sor, gondoltam elolvasom. Jót mosolyogtam, mert ezt találtam benne, meg is vettem emiatt:

"A Fatmagül Kerimjeként Engin egy olyan férfit formál meg, amelyet az anyukák a lányaiknak kívánnak."
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 15:47:51 9/10
(542/1535)
OFF
Aha, most már vicces vagyok... a többször kért linkek például meg sehol. Amikor bizonyítani kéne a vádaskodást, akkor hirtelen vicces leszek. De én személyeskedem és vádaskodom, érdekes!! :) Fújom a magamét? Lehet. Élek a jogommal, mint ahogy azt te is kérted, hogy hagy lehessen véleményed. Ú, már megint visszautaltam arra, ami tõled hangzott, bocsi! :) Én legalább nem a levegõb vádaskodtam, és legfõképp nem alaptalanul. Részemrõl ott a pont. Innentõl mintha nem is írnál! :)
ON
5/10
napraforgó 2017 márc. 23. - 15:39:05 5/10
(541/1535)
Vicces vagy. Csak fújod a magadét vég nélkül.
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 14:22:13 9/10
(540/1535)
És, hogy ne az legyen, hogy a levegõbe beszélek, az idézet tõled, egy másik fórumról:

"Azt hiszem, visszatérek az olyan sorozatokhoz, ahol egy óra egy történet és csak a fõszereplõ azonos a többi részben. Nem bírom ezeket a végtelenbe nyúló és sehová sem vezetõ hülyeségeket.
Nem fogok többet hallgatni a jóakaratú ajánlókra, akiknek baromira tetszett, mert már a felét látták törökül...
Alighanem nekem is jobban tetszene, ha egy kukkot sem értenék belõle. Na de így --- baromi uncsi."

Szóval még hülyének is nézel minket, mert törökül nézzük, szerinted nem értjük, és ezért szeretjük a sorozatot és na persze Kerimet. Mert magyarul gondolom rohadtul más. De gondolom ezt is túlreagálom... Szánalmas!
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 14:11:23 9/10
(539/1535)
OFF
Igen, a neveden neveztelek, mert õszintének tartom magam! Viszont már megint olyat állítasz, ami nem igaz! Kérlek linkeld be, hogy ÉN!! hol állítottam olyat, hogy te szimpatizáltál Musztafával? Ha találsz olyat, akkor bocsánatot fogok kérni, de addig nem!
A másik: hol személyeskedtem? A kezdetekre gondolok. A tiszteletrõl a másik felé pont én írtam elõször. Én írtam elõször, hogy már szinte kényelmetlenül érzem magam, mert folyton kiforgatod a szavaimat, úgy állítasz be, mint aki pártolja a nemi erõszakot. Erre azt írtad, hogy miért veszek mindent magamra. Na itt szólaltak fel többen, hogy túlzásba viszed. Érdekes, nem csak én vettem magamra, más is felszólalt ez ügyben. Na itt kezdtél el magyarázkodni, hogy áá, te egyáltalán nem úgy gondoltad. Persze! Mert nem vagy képes elfogadni a másik véleményét. Már egy ideje próbálunk a sorozatról beszélgetni, de te folyton visszakanyarodsz az erõszakhoz, a kórházi jelenethez, szinte provokálva a vitát. Nem tudunk tovább haladni a történetben. Majdhogynem leteremtesz, mert szeretjük KERIMET. És igen, utóbb már nevettem a kardos véleményeden, de ahogy te kéred, hogy lehessen véleményed, úgy nekünk is hagyd már meg a lehetõséget. Egyébként pedig neked nem csak errõl a sorozatról van rossz véleményed, hanem az összes török sorozatról, mindenhol csak nyafogsz, hogy hû, de szar. Ehhez képest mindet nézed, ami persze nem baj. Beleolvastam pár hozzászólásodba más oldalakon is. Azt pedig külön kikérem magunknak amit egy másik oldalon írtál rólunk, itt fórumozókról, hogy többet olyan hülyeséget nem csinálsz, hogy azért nem hagysz abba egy sorozatot, mert a rajongók rábeszéltek, meggyõztek, hogy nézd! Nem pont ezekkel a szavakkal, de ha akarod szó szerint bemásolom. Még jó, hogy valaki más kért erre, nem én. Arról nem beszélve, hogy biztos nem akart semmi rosszat.
Különben meg mi értelme volt az úgynevezett bocsánatkérésednek? Mert biztos vagyok abban, hogy nem volt õszinte, csak hát már nem csak mi ketten (akiket úgy utálsz itt :D ) vettük észre a fordíthatatlan ellenszenvedett és így muszáj voltál valamit kiírni. Végül: ne vegyél mindent magadra, nem értem, hogy miért kell mindenen megsértõdni!? :O Ismerõs?
ON
5/10
napraforgó 2017 márc. 23. - 13:46:41 5/10
(538/1535)
Magyarországon születtél? Magyarországon végezted az iskoláidat? Magyar az anyanyelved?
???
Akkor meg mindegy, hogy most éppen hol éldegélsz. Nézed a magyar TV adásait, tartod a kapcsolatot a hazáddal.
Azért mert most épp az országhatáron kívül tartózkodsz - ki tudja, milyen okból, külföldön dolgozol, vagy külföldre mentél férjhez, szerintem ez mindegy - azt hiszed, akkor már nem vonatkoznak rád az alapvetõ helyesírási szabályok? akkor már lehet zagyván fogalmazni? Akit meg érdekel, az hámozza ki, mit is akarsz.
10/10
baba24 2017 márc. 23. - 13:37:53 10/10
(537/1535)
Egyébként nem vok Magyaroszágon attól hogy Magyarországi irányítószámom van megadva! Elég régen regisztráltam ide akkor még itthon éltem!Keveset használom a Magyar nyelvet illetve a helyesírási szabályokat is!
5/10
offtopic
napraforgó 2017 márc. 23. - 13:15:42 5/10
(536/1535)
Meg szoktam nézni a hozzászólók profilját, az irányítószámból kiderül, hogy honi, vagy külhoni az írója. Tudom, hogy Magyarországon kívül sok helyütt nagyon nehéz az anyanyelv tanulása a magyar nemzetiségû gyermekeknek is, mert alig van szervezett tanítás és a családban bizony sokszor nem beszélnek helyesen. És ha még szépen is beszélnek magyarul, az írás-olvasás már nehezebben megy. Nem is szoktam szóvátenni, a mégoly nagy szarvashibákat sem. Külhoni magyaroknál semmiképp. Amúgy néha én is melléütögetek, ha sietek, vagy fáradt vagyok, ilyesmi mindenkivel megesik. De hogy valaki úgy használ többszörösen összetett mondatokat, hogy soha, sehol nem teszi ki a vesszõket....
De még ezt is kibirtam, amíg az illetõ (illetõk) nem kezdtek el rútul személyeskedni. Mert hangsúlyozom, és utána is lehet nézni, nem én kezdtem. De bocsi, azért nem szoktam hagyni, hogy megalázzanak, vagy letiporjanak. No azt már nem. Másnak is vannak hibái és én is észreveszem azokat. Csak azt tudom mondani, hogy amilyen az adjon isten, olyan lesz a fogadj isten is. Ha valaki nem akar ütközni, akkor ne kezdjen el kötekedni.