9/10
kaboca12 2017 márc. 17. - 16:51:26 9/10
(415/1535)
Azért mégiscsak lényeges, hogy nõs-e vagy sem, mert nem mindegy, hogy a feleségemet csalom, vagy szingliként tartok fent egy kapcsolatot (bár attól még igaz, hogy férjezett asszonnyal kavar).
9/10
kaboca12 2017 márc. 17. - 16:50:08 9/10
(414/1535)
Hát igen, még a végén abból is õ jönne ki vesztesként. Ki tudja, hogy egy olyan befolyásos emberrõl, mint Resat Yasaran elhinné-e a nép, hogy valóban olyan hû, de rossz férj!? Ha a pénzük által a hatalmukkal visszaélve megtudtak hamisítani egy orvosi szakvéleményt mikor történt az erõszak, akkor simán kinézem, hogy egy esetleges válásnál Perihant mocskolnák és megvennék a bírót.
10/10
baba24 2017 márc. 17. - 16:33:53 10/10
(413/1535)
Egyébként nem vagyok egy nagy Törökország szakértõ de én úgy tudom a válást igazából kezdeményezheti mind a két fél de ha férfi kezdeményezi az egy egyszerû dolog mint általában minden ami a férfira vonatkozik!De ha nõ kezdeményezi a válást az macerásabb már mert neki nem megy ez annyira egyszerûen!Szóval lehet azért nem válik el a Perihán mert hogy alapból csak még megalázóbb lenne neki ez az egész mint hogy csendben tûr és tûr persze amíg ezt tudja csinálni! Szóval lehet ez is az oka!
5/10
napraforgó 2017 márc. 17. - 16:04:00 5/10
(412/1535)
Oké, lehet, hogy Münírnek valóban nincs felesége. Perihán meg valóban nem beszélt válásról, én inkább csak megpróbltam beleélni magam a helyzetébe. Én biztos nem kezdtem volna bele egy válási cirkuszba, mikor az egyszem gyerekem épp házasodik....
9/10
kaboca12 2017 márc. 17. - 15:08:28 9/10
(411/1535)
Köszi, akkor jó. Nem is gondoltam volna, hogy egy személyt ennyire figyelmen kívül hagynék, de a fene tudja... :)
10/10
baba24 2017 márc. 17. - 14:36:49 10/10
(410/1535)
Nem vagy figyelmetlen nincs neki felessége elváltak!
9/10
kaboca12 2017 márc. 17. - 14:29:42 9/10
(409/1535)
Én úgy tudom, hogy Kerim édesanyja és Nine mama testvérek. És Kerim az õ halála után került Meryemhez.
9/10
kaboca12 2017 márc. 17. - 14:28:26 9/10
(408/1535)
Most én voltam figyelmetlen, de ki Münir felesége? Én nem láttam a sorozatban egyszer sem, hogy a családi összejövetelekre vagy akár a lagzira is elkísérte volna egy állandó partner. Amikor az otthonát mutatták akkor is egyedül láttam. Most meglepõdtem! Én csak a Lemannal való kapcsolatáról tudok és most arról, hogy tetszik neki Gaye.
Egyébként arra sem találtam semmilyen utalást Perihan viselkedésébõl, hogy a válás gondolata megfordult volna a fejében akár a késõbbiekben is.
5/10
napraforgó 2017 márc. 17. - 13:24:52 5/10
(407/1535)
Szerintem Münír tisztában van Resat nem tiszta üzleti ügyeivel, ha nem is pontról pontra. Éppígy tudhat arról is, hogy Resat csalja az õ nõvérét, de itt meg a férfiszolidaritás számít. Hisz õ is csalja a saját feleségét Vural anyjával... Ez pasik közt nem téma, nem számít. Persze, ha válni akarnának, akkor már nem biztos, hogy Resat mellé állna. Gondolom ezerrel megpróbálná lebeszélni Perihánt a válásról, de ha nem menne, nyilván õt támogatná.
Lehet, hogy Perihán és Münír apja tehetõs volt és Perihán sok pénzt kapott, vagy örökölt tõle, de nyilván Resat volt az, aki a vagyont megduplázta, vagy többszörösére növelte. Perihán szerintem nem csak a vagyon, a megszokott környezete miatt nem válik, hisz a házat és tartásdíjat biztos megítélne neki a bíróság (ha Resat magától nem ajánlaná fel), tehát megélhetési gondjai nem lennének. De a társadalmi megítélés, a botrány miatta sem akar válni. Most meg nyilván a fia esküvõjét várta. Azt hiszem, ez olyan pont lehet nála, hogy na, majd ezután fogok a saját életemmel foglalkozni, csak legyünk már túl rajta. Csakhát most megint ott lesz a balhé, mert Meltem szinte rögtön el is akar válni, tehát megint elõjött a probléma, a kicsi fiát börtönbüntetés fenyegeti, mert ha kitudódik, hogy mit tett, hogy miért is akar elválni tõle a vadiúj felesége, akkor jön a botrány, a meghurcolás, stb. Tehát ilyenkor a család összezár, tagad, Münír kitalál mindenféle taktikákat, stb. Tehát a válás lehetõsége megint elnapolódik...
10/10
offtopic
baba24 2017 márc. 17. - 13:02:22 10/10
(406/1535)
Most fognak majd be indulni a dolgok bele értve a mai részel is :) A mai részt már nagyon várom :) És az egyik kedvenc részem meg jõvöhéten lesz majd :) nagyon sok jó rész lesz ezek után és végre nem csak araszolni fog a asorozat!
sorozatkedvelõ 2017 márc. 17. - 13:00:17
(405/1535)
Megírná valaki,hogy Kerim és Nina mama között van-e vérségi kapcsolat? Valószínû nem figyeltem eléggé a sorozat elején ,így nem tudom./ha lehet kioktatás nélkül/ Elõre is köszönöm!
9/10
kaboca12 2017 márc. 17. - 10:20:05 9/10
(404/1535)
Én azt látom, hogy gazdagéknál sokkal fontosabb a pénz, a hatalom, a külsõségek, mint õk, saját maguk. Továbbá a megszokás. Nehéz lehet feldobni 30-40 évnyi házasságot a megszokott dolgaim, a házam és mindent az elejérõl, a nulláról kezdeni. Most nem a pénzre gondolok. Bár valószínûleg a hazug élet nem most tudatosult benne, lehet, hogy fiatalabbként is tudott dolgokról. Akkor meg gondolom még szerelmes volt Resatba, azért nem lépett. Sokak vannak a való életben is, akik nem annyira erõsek, hogy lépjenek, akár férfi, akár nõ. Mondjuk ha jól belegondolok, akkor több évig elviselni és hordozni egy ilyen életet, hát ahhoz kell csak igazán erõ.
kisbalaton 2017 márc. 17. - 10:13:34
(403/1535)
Szerintem Perihan egy anya,aki szereti a fiát,de haragszik rá,mert tudja,hogy Szelim is erõszakoló.Szerethetek valakit akkor is,ha nem értek vele egyet,vagy ha nagyon nem helyeslem a tettét.Fõleg,ha anya vagyok.(Végülis a gyilkosoknak is van anyja,az õ szeretetüket kitárgyalni,az lenne csak a nem mindennapi!) Sokkal érthetetlenebb,amit a férjétõl eltûr,pláne,hogy tudjuk,a vagyont õ hozta a családba.
9/10
kaboca12 2017 márc. 17. - 09:50:48 9/10
(402/1535)
"persze lehet ezt butaságnak is aposztrofálni, hogy egy ilyen marha férfit véd, de szerintem pont az õ igaz szerelmének a bizonyítéka"

Nem butaság amit mondasz, mert szerintem akkor még Fatmagül szerette annyira Musztafát, hogy annak ellenére, ahogy viselkedett vele az erõszak óta, ha megjelent volna a házasságkötõ teremben és azt mondja neki, hogy hiszek neked, akkor mindezek ellenére simán vele marad. Mert abban egyetértünk, hogy akiket Fatmagül tényleg szeret vagy megszeret, azokat valóban szereti és ki is áll értük. A legnagyobb pozitívum a szememben Fatmagüllel szemben egyébként az õszintesége. Eddig legalábbis nem vettem észre, hogy bárkinek más arcát mutatta volna, mint amit valójában érez. Jó, most tekintsünk el a kényszerhelyzetektõl, hogy mondjuk hazudik a szomszédoknak, hogy boldog a házassága, vagy hazudott a rendõrségen, mert ezeket a helyzet hozta magával.
9/10
kaboca12 2017 márc. 17. - 09:43:25 9/10
(401/1535)
Ha belegondolunk, akkor Münir ugyanúgy megalázza Perihant, -persze más értelemben- mint Resat. Mert Perihan a testvére és mégis falaz Resatnak. Mondjuk nem emlékszem, hogy kitértek volna rá, hogy Münir tudja-e Resat mellékvágányait, de gyanítom, hogy igen. Az viszont biztos elhangzott, hogy Resat mindent a Perihannal kötött házasságnak köszönhet. Tehát ebbõl lehet tudni, hogy Münir és Perihan családja befolyásosabb, gazdagabb lehetett a házasságkötéskor, mint Resaté. És mégis a sógor mellett áll, mégis hülyére veszi Perihant õ is. Egyébként én Perihan karakterét szeretem. Próbál igazságos lenni, már amennyire ebben a helyzetben lehet. Valószínûleg a helyében én is a fiamat védeném és felemésztene a gondolat, a tudat, hogy mit is tett az én imádott gyermekem. Ahogy Kerim, Mukaddes, és Fatmagül száját "befogták", úgy gondolom Perihannak sem lett volna könnyû dolga velük szemben, ha mindent elakart volna mondani a rendõrségen. Fene tudja, tényleg nagyon nehéz vagy inkább lehetetlen innen megmondani, hogy én mit csinálnék a helyében. Valószínûleg nem akarnám a fiam börtönben látni évtizedekre, de valami nagyon-nagyon megtörne bennem, ha megtudnám, hogy ilyet tett. Azt sem állítom, hogy tudnék élni a tudattal, csöndben.
9/10
kaboca12 2017 márc. 17. - 09:34:21 9/10
(400/1535)
Musztafa esetében tényleg kockáról kockára levezetik, hogy mennyire eltudja venni egy embernek az eszét a pénz, a csillogás. Az más kérdés, hogy késõbb, amikor már visszafordíthatatlan, akkor rájön, hogy önmagában a pénz csak külsõség. Bár ez a torz én már most is benne van, csak a pénz segít majd mindig jobban kitörni. Viszont én megértettem tegnap, mikor végignézte, megfogdosta Erdogán drága holmijait. Egy szegény embernek mindez új, és persze attól mert szegény, még látja a minõségi különbséget. Azt is megértem, hogy ugyanazokat a feltételek akarja biztosítani magának és a szüleinek, amit most lát, amiben most él. Hiszen közülünk is mindannyian arra törekszünk, hogy jobban éljünk. A hangsúly azon van, hogy milyen eszközökkel érjük el azt, amink van. Nem mindegy, hogy amikor mindent megszereztem, akkor milyen embert látok a tükörbe nézve.
5/10
napraforgó 2017 márc. 17. - 08:39:57 5/10
(399/1535)
Hát, persze, biztos nem gondoltad komolyan a sértegetést... Csak kellett valamit írni az én elnézést kérõ hozzászólásaimra. Ugye tudod, hogy nem túl elegáns belerúgni abba, aki elnézést kér? Ha már érveket nem tudsz felhozni...
kisbalaton 2017 márc. 17. - 07:53:06
(398/1535)
Elnézést,ha megsértettelek,nem akartam! Szelim és Meltem jellemének boncolgatásával egyetértek veled.Szerintem Münir is egy érdekes figura a sorozatban.Nem szimpatikus ugyan,mert egy minden hájjal megkent ügyvéd,aki annyira belebonyolódik a problémák "megoldásába",hogy szinte várja az ember,mikor csapnak össze a feje fölött a hullámok.A törvény embere,aki minden törvénytelenségbe hajlandó belemenni és belevinni másokat is.
5/10
napraforgó 2017 márc. 17. - 04:32:29 5/10
(397/1535)
Melléütöttem, az elsõ sorban: szerelmének
5/10
napraforgó 2017 márc. 17. - 04:30:20 5/10
(396/1535)
Szerintem Fatmagül szelemének és lelki nagyságának a bizonyítéka az, hogy még akkor is Musztafát féltette, amikor a férfi elutasította õt, amikor felgyújtotta a házukat, meg Kerim és az õ megölésével fenyegetõzött, hogy mindezek után csak azért akart elmenni Isztambulba, hogy nehogy Musztafa bajba kerüljön, nehogy egy gyilkosság miatt börtönbe zárják (persze lehet ezt butaságnak is aposztrofálni, hogy egy ilyen marha férfit véd, de szerintem pont az õ igaz szerelmének a bizonyítéka).