5/10
napraforgó 2017 máj. 31. - 14:16:02 5/10
(1135/1535)
Én csak azt mondtam, hogy nem lehet tudni, Kerim szüleinek házassága miért ment tönkre. És mi van, ha az anyja hibájából? Vagy az anya küldte el a férjét? Ha nem az apa volt a hibás? Gondolom elõbb-utóbb kiderül, olvastam a tartalomismertetõben, hogy Kerim anyja hagyott egy levelet Meryemnél, aki azt majd odaadja Kerimnek.
A lényeg itt csak az, hogy talán meghallgathatná az apját, utána még mindig dönthet úgy, hogy nem kíván vele kapcsolatot tartani. Mert itt az apa éveken át megpróbált kapcsolatba lépni a fiával, a távolból is figyelemmel kísérte az életét. Vagyis nem felejtette el, nem hanyagolta el, a körülmények tartották távol. Na és Kerim makacssága, aki õt hibáztatja az anyja haláláért. Én bizony az anyát is hibáztatom, nem lett volna szabad eldobnia az életét, hisz ott volt a kisfia, akinek szüksége lett volna rá.

Más a szitu az olyan eseteknél, ahol az apuka teljesen megfeledkezett a gyerekérõl, nem kereste, stb. Ott én sem forszíroznám a kapcsolat felvételét, de persze nem is tiltanám.
10/10
bezsuzska 2017 máj. 31. - 13:26:46 10/10
(1134/1535)
Most nem értek egyet veled napraforgó. Kerim viselkedése az apjával, egyáltalán nem gyerekes. Az én tegnap 31éves fiam sem akarja látni az apját, pedig tõlem egyetlen rossz szót sem hallott róla soha. 3 éves volt, mikor váltunk, és 5 éves koráig jött hozzá hébe-hóba. Azóta nem láttuk, és nem is tudunk róla. Van mögöttünk egy problémás kamaszkor, de mégis tisztességes ember lett. Ha az apja kerül szóba -márpedig az unokám már rákérdez, hogy ki az a képeken az apukájával -mindig ugyanaz a válasz: senki, nem emlékszem. Ja, és én nem lettem öngyilkos miatta. Mint ahogy Kerim azt gondolja, hogy az anyja azért halt meg, mert az apja elhagyta.
5/10
napraforgó 2017 máj. 31. - 08:03:13 5/10
(1133/1535)
Na igen, Mukaddes épp olyan, mint annak idején Jockey Ewing volt, imádjuk útálni....
Sajnos az ilyen tipusból akad a hétköznapi életben is, a jó isten mentsen meg minket az ilyen kotnyeles, amúgy meg dög lusta emberektõl.... (persze lehet, hogy a kotnyeles, ámde szorgalmas egyének még több bajt okoznak....)
khajni87 2017 máj. 31. - 07:40:14
(1132/1535)
Miért is csinálna bármit hisz Rahmi minden szart elnéz neki..........Az én orromat terhesség alatt egyetlen dolog irritálta , az a halszag......Naná hogy Karácsony napja volt amikor megtudtuk érkezik a kis csodácska........tök boldog voltam tõle :) Aztán rájöttem hogy nekem egy egész Karácsonyi lakomát kell összedobni.......se az olajszag, hússzag semmi nem akasztott ki, csak a halszag......konyharuhával az orrom elõtt pucoltam paniroztam be.......a kisütéssel nem volt baj, de enni nem bírtam belõle.......Amúgy annyira rosszul nem lehet Mukaddes mert egyszer nem látom hogy akár szája elé kapná a kezét, akár szédülne stb ( tudom sorozat ) de abszolút nem viselkedik úgy mint egy kismama........csak akkor van rosszul ha lustulni akar meg ha épp szart kever és valaki megunja vagy épp rajtakapja , na akkor rögtön van baja.......
5/10
napraforgó 2017 máj. 31. - 05:42:28 5/10
(1131/1535)
Mukaddesnek most sem akaródzott vinni az éttermet, pedig ott volt mellette Rahmi, aki tudott volna felszolgálni és az asztalokat leszedni, ott volt Mehmet, az egyetemista, aki felajánlotta, hogy kisüti a kaját, ha Mukaddes megtölti a tésztát, vagyis voltak hárman néhány órára. Hisz az ügyészi hivatalban történõvallomástétel után hazamentek volna. Talán, ha Nine mama nem megy el Fatmagüllel és kadírral, akkor ment volna a bolt, nem hagyta volna lustálkodni a többieket.
Fatmagül nem sokkal korábban egyedül vitte a boltot egy álló nap (na mondjuk, azzal nem értettem egyet). Mukk megint azzal tért ki, hogy rosszul lesz, nyilván az ételszagtól. Ezt modjuk meg tudom érteni, amikor én terhes voltam, kb. a 6. héttõl a 12.-ig minden szagtól felfordult a gyomrom... Na de azért el tudta volna dirigálni a két pasit... Ha Rahmi képes volt sajtot csinálni a juhtejbõl, tán a böreket is meg tudta volna tölteni, Mehmet meg megsütötte volna. Mukaddesnek csak a rendelést kellett volna fölvenni és a számlát intézni (amit nagyon szeret, pénzt számolgatni).
Fura egy olyan étterem, ami hol ezért, hol azért nincs nyitva... Hisz itt minden héten akad pár nap, ami miatt ki sem nyitnak... Így nem szoknak oda a vendégek...

Kerimet meg megpróbálta fölkeresni az apja. Még most sem értem, hogy felnõttként miért nem tud túllépni az ötéves kisfiú sérelmén, és miért nem hallgatja meg legalább az apját. Utána felnõttként eldönthetné, hogy akar-e kapcsolatot, vagy sem, de ez a truccolás... "nekem nincs apám".... ez olyan szánalmas, olyan gyerekes....
khajni87 2017 máj. 30. - 20:31:27
(1130/1535)
Biztos fog, nagyon romantikus, arra számíts hogy ez csak 26 részes és az események a 8-10 rész környékén indulnak be, addig leginkább szerelmes aranyos,de érdemes kivárni sok minden alakul és derül ki, akit az elején negatívnak találsz a végén nem lesz az és forditva
5/10
napraforgó 2017 máj. 30. - 20:24:10 5/10
(1129/1535)
Köszi, majd belenézek, ha tetszik, megnézem végig.
khajni87 2017 máj. 30. - 17:00:58
(1128/1535)
itt meg tudod nézni 1-19 / 1 részig.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL7l8wufRO2eEkBryAP1odvuqVJsQc-ime

itt a 19/2. : https://www.youtube.com/watch?v=Cd-D36fKtCg

Ez a 20.rész : https://www.youtube.com/watch?v=53Fl-dF9DfU&feature=youtu.be

Remélem tetszeni fog, én rögtön imádtam, kis könnyû levezetés nekem is Fatmagül, a Bosszú, Bátor és gyönyörû meg az Áradat után
abisztriczky 2017 máj. 30. - 15:45:11
(1127/1535)
Egyébként mi lesz Mukaddes sorsa a sorozat végére? Spoilerezve vagy privát üziben megírná valaki? Elõre is köszönöm.
khajni87 2017 máj. 30. - 14:47:52
(1126/1535)
Belinkelem késõbb jó ???? Hát egen, a lustaság az lustaság na.........tudod a lusta emberek tovább élnek......:D
5/10
napraforgó 2017 máj. 30. - 14:20:34 5/10
(1125/1535)
Na, ez már inkább tetszene...
Mukaddes meg mindig akkor lett rosszul, amikor valamit csinálnia kellett volna....
khajni87 2017 máj. 30. - 13:17:00
(1124/1535)
Ez csak nyávogás Mukaddestõl , veszélyeztetett terhesként voltam itthon mégse nyalattam ki már elnézést a fenekemet, ugyanúgy mostam, fõztem takarítottam ( igaz több részletben , nem egyszerre ) egyedül azzal vigyázott ránk a férjem hogy a karton vizeket, nagybevásárlásokat együtt intéztük hogy ne kelljen cipelnem , és az orvosi ellenõrzésekre eljött amikor tudott, de amúgy nem volt ott segítségem, senki nem szolgált ki ennyire, de õszintén nem is bántam mert így elfoglaltam magam és persze napi 1-2 szer sétáltam mert se tornázni se semmit nem volt szabad......van az ésszerûség, és van a Mukaddes nyávogás.........
khajni87 2017 máj. 30. - 13:07:11 Előzmény napraforgó
(1123/1535)
Szia.Ha egy nagyon édes aranyos és nem túl ezt megbosszulom meg azt megbosszulom sorozatot akarsz akkor arra ott a Felsõ tízezer, egy gazdag lány szegény fiú és szegény lány gazdag fiú szerelmi története, néha van benne azért dráma is, de nem annyira drasztikus mint a Fatmagül, bosszú stb........aranyos , szeretem, a youtubeon 20.részig megvan magyar felirattal

Yüksek sosyete magyar felirattal-t kell beírni a keresõbe és kidobja 1-20 ig, holnap lesz meg a 21.rész, de soká is eltarthat mert részenként sacc 2 óra 20 percesek.......
5/10
napraforgó 2017 máj. 30. - 08:50:27 5/10
(1122/1535)
Pont így látom én is. Még csodálkoztam is, hogy miért gondolja az Mukaddes, hogy pusztán csak azért, mert Rahmi gyerekét várja, minden addigi gonoszságát meg kéne bocsátani. Pláne azt, hogy már kétszer is elhagyta a bátyját, megcsalta a korábbi szeretõjével. És akkor még ott vannak a Fatmagül ellen elkövetett nagy és kis disznóságok is. A levelei kilesése, a sértõ megjegyzései, stb. A Kerimhez való férjhez erõszakolását sem igen lehet jóindulatúnak tekinteni, merõ véletlen, hogy ez majd a végére jól fog elsülni. De ahogy hallom, olvasom, Mukaddes ennek is igyekszik rendesen keresztbetenni. Ennek ellenére Fatmagül szemére hányja, hogy nem tud megbocsátani neki. Én Fatma helyében már rég kirúgtam volna. Korábban Kerim "házában" éltek, hisz neki adták bérbe az ingatlant, most meg Fatmagülre tekintettel adta bérbe Kadír ügyvéd a házát... Egyszóval semmi sem Mukaddesé, vagy Rahmié....

Az, hogy Mukk anyagilag is kihasználta a testvéreket, az is nyilvánvaló és nagyon is csodálkozom, hogy ezt soha senki nem tette szóvá! A tejüzemet vagy Rahmi örökölte a szüleitõl, vagy ketten Fatmagüllel. A családi házukat biztos, hogy a két testvér örökölte. De amikor eladták, akkor minden pénzt Mukaddes tett el, meg azt is persze, ami anno Fatmagül elárulásáért kapott. Ráadásul ezt a pénzt hurcibálta is magával Sálihhoz, vagyis nem lehet tudni, mi maradt belõle. Mert õ Sálihval akart új életet kezdeni, vagy akár nélküle, de legalábbis Rahmi nélkül. Ha nem derül ki a terhessége, nyilván soha nem megy vissza Rahmihoz.

Rahmin én is csodálkozom, õt mindenki úgy tekinti, hogy nem képes munkát végezni. Most is Meryem szólt rá, mikor azt mondta, hogy munkát keres, hogy ne... Már miért ne? Persze, lehet, hogy az együgyû embereket kihasználják, de azért lehetne neki találni valami egyszerûbb, testhezálló feladatot, és talán rendes embereket is, akik nem bántanák.... A teddide-teddoda, meg a vidide-viddoda munka nyilván megfelelne. És miért ne dolgozhatna továbbra is a családi étteremben? A felszolgálás, asztalleszedés, kis anyagbeszerzés pont jó lenne neki továbbra is, csak hát, ha õk nem adtak bele az étterembe pénzt, vagyis nem tulajdonosok, akkor fizetésben kell gondolkodni. És persze felszolgálni Mukaddes is tudna, amíg a terhessége nem nagyon elõrehaladott, vagyis megkereshetnék a saját eltartásukra valót. Csak hát Mukaddes már a 8 hetes terhességével is állandóan ágynak dõl, mondván "görcsei vannak, jajj, jajj..." Vagyis egy házaspár egy gyerekkel, hamarosan kettõvel csak úgy élõsködik Fatmagül, Kerim és Meryem nyakán, mert míg õk hárman dolgoznak, keresnek, másik 3, majd 4 embert eltartanak....
sorozatkedvelõ 2017 máj. 30. - 07:54:53
(1121/1535)
A tegnapi részben Mukaddes újra hozta a formáját,mekkora elégtétellel lobogtatta a DNS vizsgálat eredményét,mintha ezzel jóvá tehetné a sok gonoszságot amit elkövetett. Eddig Rahmi karakterével nem volt gondom,de a tegnapi részben õ is érzelmi zsarolásba kezdett,õ sem annyira együgyû,mint ahogy elõadja. Mind a ketten a többiek jóindulatát használják ki.Eltartatják magukat és hol a pénz amit a tejüzem eladásából kaptak,Mukaddes jelentõs összegért árulta el Fatmagült,.A legcsúnyább,hogy Kadir házát is lassan sajátjuknak tekinti Mukaddes,ritka önzõ egy perszóna.Még mennyi gonoszságot fog elkövetni sokáig büntetlenül.....
9/10
Elhaym 2017 máj. 30. - 01:49:21 9/10 Előzmény napraforgó
(1120/1535)
A török bosszú története teljesen ugyanaz, csak míg az amerikaiban nincs karakterizálás, emiatt egy szereplõt sem tud szerethetõvé tenni, sõt a történet is kidolgozatlan, összecsapott. A török viszont majdnem mindenkit szerethetõvé tudott tenni. Elsõ részben a humoros fõszereplõt lehet azonnal megkedvelni, meg a nagyon kedves, jólelkû gyerekkori barátot az öccsével.

Nem kegyetlenebb egyébként.

De én fõleg azért szeretem, mert végre egy olyan török sorozat, ahol egy rész sem unalmas, lassú, minden rész meglep valamivel és a szereplõket, színészi játékot is szeretem. és minden rész szívszorító. De én kedvelem a lelket megérintõ drámákat. Amerikait hamar dobtam, nagyon nem jött be. Egy dráma akkor jó, ha együtt lehet érezni a szereplõkkel.

Könnyed, vicces, szerelmi történetet most csak egyet nézek, azt is fõleg a szereplõk miatt szeretem. Izaura TV-n megy, pont a Fatmagül után.
5/10
napraforgó 2017 máj. 29. - 18:26:48 5/10
(1119/1535)
Köszönöm...
5/10
napraforgó 2017 máj. 29. - 18:22:43 5/10
(1118/1535)
Megint itt vagy Gabika? Nem mennél már el valahová, jó messzire?
Hányadik nickkel jössz vissza újra, meg újra szemétkedni?
És vajon hol vannak ilyenkor a moderátorok????
5/10
napraforgó 2017 máj. 29. - 18:07:27 5/10
(1117/1535)
Nem ragaszkodom a törökhöz, inkább jó legyen....
5/10
offtopic
napraforgó 2017 máj. 29. - 11:55:35 5/10
(1116/1535)
Attól tartok, nem lenne túl vidám történet, és nekem most elegem van a borzalmakból. Ezért nem kell a Bosszú sem.
A törökök nem csinálnak vígjátékokat?