reay 2017 jún. 29. - 00:34:14
(1215/1535)
"Szerintem nagyon szigorúan ítélitek meg Denízt, aki valóban egy kotnyeles, minden lében kanál kamaszlány." Lehetséges, hogy van benne valami. Mindazonáltal a mai részben is felhúztam a szemöldököm, mikor Deníz rászólt Kerimre. Értem én D-t is. Csakhogy õk tolakodtak oda Kerim otthonába, sejthették, hogy a fiú nem fog azonnal nyitni az apja felé. Kíváncsi lettem volna, Deniz a saját temperamentumával, természetével, hogyan reagált volna fordított esetben, ha õt hagyja el az apja, és most õ állt volna ott a másik helyzetben. :)

"És itt megint azt kell mondanom, hogy Fahrettint (néma h-val!) is túl szigorúan ítélitek meg. Mert igaz, hogy 20 évvel ezelõtt kivándorolt Ausztráliába, de vitte volna magával a családját is!" Volna. De nem tette. A gyerekkorhoz igen kevés ez a volna. Ha erõszakkal tartanak vissza valakit, vagy esetleg börtönben van, tehát ha fizikailag képtelen valaki a fia közelében lenni, az más. De itt tudtommal nincs ilyenrõl szó. A gyerekedet nem hagyod, nincs olyan tényezõ, amivel megmagyarázod, hogy nem te nevelted fel és egyáltalán nem látogatod. Legalábbis szerintem. Ha a leveledre nem válaszol, akkor elindulsz utána. Nem szeretem az ilyen szerecsenmosdatást. Attól, hogy Kerim apja jól szituált úriember, ugyanolyan apa minõsítésben, mint a fogatlan alkoholista, aki szintén elhagyta a gyermekét. Én így gondolom.

"Akárhogy is, azért mert az apja kb. 6 éves korától nem vett részt az életében, még mindig az apja, és nem "az az ember". " Apa nem az, aki velem van 6 éves koromig, aztán nem látom. Ez az ember idegen lesz, pont mint ahogy itt a sorozatban.

"Egy vadidegennel sem szabad ilyen tapló módon viselkedni, és valójában az apja sem bûnös semmiért. Sok millió férfi hagyja el a családját, a gyerekeit akarva, vagy akaratlanul." Na és? Sok millióan lopnak, akkor ha én is, ezért enyhül a saját bûnöm?

Nem értünk egyet ebben a kérdésben továbbra sem. :))
Andó Gertrúd 2017 jún. 28. - 21:18:56
(1214/1535)
Szia 1

Szerintem a Mustafat alakito szinesz is jol jätszik, miatta szoktam neha belenezni a sorozatba :) Kär, hogy itt nem irsz olyan ismertetöt, mint a Megtört sziveknel :)
5/10
napraforgó 2017 jún. 28. - 20:50:10 5/10
(1213/1535)
A Mukaddest alakító színésznõt én is nagyon bírom, sõt Rahmit is, neki a sorozatbéli karakterét is kedvelem.
Kerimre és Fahrettinre visszatérve, sok mindenben igazad van, és persze másként látja a szitut az, aki hasonló cipõben jár. Mindazonáltal ilyen mélységig nem érdekel sem Kerim, sem Fahrettin lelkivilága, én csak a történet, meg a játék rám gyakorolt hatása, a benyomásaim alapján fogalmaztam meg a véleményem, pszichológiai kutatásokat, elemzéseket nem végzek.
Én sajnálom Fahrettint, mert bár sokat hibázott, elvett egy olyan nõt, aki köztudottan mást szeretett, aztán meg elhagyta a családját, ezzel elvesztette a fiát, de minenért meg is bûnhõdött, most meg próbálja jóvátenni a hibáit, de Kerim nem ad neki második esélyt. Holott az apja egyik hibáját õ is megismételte, Fatmagül nemhogy nem szerette, de gyûlölte, megvetette és nem is ok nélkül, és arra sincs garancia, hogy ha majd egyszer gyereke születik, õ nem hagyja el bármely okból, mert ugye a jövõbe senki sem lát.
Kerimnek már végre ki kéne lépni a kisfiú szerepkörbõl, ha nem tud, vagy nem akar az apjával szokványos apa-fiú kapcsolatot kiépíteni, akkor legalább bánjon vele tisztességesen, udvariasan, mint két felnõtt ember egymás közt. De nem, õ szinte úgy tombol, toporzékol, hisztizik, mint egy kisfiú a supermarketban, ha nem veszik meg neki azt a valamit, amit kinézett magának.
A volt barátaival szembeni kirohanásai is elég érdekesek, hisz nem oly rég még cimborák voltak, együtt ökörködtek és a másik három nem ellene követett el bûncselekményt, hisz õ is ott volt köztük! Most meg úgy tesz, mintha õ lenne a sértett fél. (fütyülök rá, hogy õ csak Fatmagült akarja megvédeni)

Most már túl vagyunk a sorozat felén és sajnos nem változott az elsõ rész után kialakított véleményem, már ami a történetet illeti. Én hazugnak tartom a sztorit és elképzelhetetlennek, hogy egy normális nõ uszkve egy év alatt beleszeret a támadójába, az egyik fickóba, aki megerõszakolta. Az eredeti történetben legalábbis így volt, most a remakeben annyit finomítottak, hogy csak majdnem, de mégsem. Na ez az, amit én véletlenül sem hiszek el, dacára az állítólagos jellemfejlõdésnek (amibõl és nem sokat láttam eddig).
Mindazonáltal a sorozat elég szórakoztató, jól van megcsinálva, vannak benne jó színészi alakítások, egyszóval ahogy mondani szokták, egynek elmegy.
5/10
napraforgó 2017 jún. 28. - 20:12:05 5/10
(1212/1535)
Ha kíváncsi vagy, megírhatom privátban, bár több nevet is használt az illetõ, és mostanában nem látom. Vagy a moderátorok tiltották ki, vagy önként visszavonult. A szemétkedõ hozzászólásai meg eltüntek, tehát a modik dolgoznak.
Amikor még aktívan ügyködött, általában 15 különbözõ mûsorhoz írt, sokszor egymaga vitte a topicot, mert saját magának válaszolgatott oda-vissza. Tehát ha a fórumon egymás alatt csak az õ nevét láttad, akkor az õ volt. Ha fél, vagy egy napig nem néztél rá a fórumra, akkorra már el is tüntették, vagy valaki más is hozzászólt és így az õ neve eltûnt a listáról.
De mindegy is, most épp nyugi van, és nem jó felpiszkálni egy alvó trollt....
5/10
napraforgó 2017 jún. 28. - 18:22:06 5/10
(1211/1535)
A mai részben Kerim megint oltári nagy bunkó volt az apjával szemben. Egy vadidegennel sem szabad ilyen tapló módon viselkedni, és valójában az apja sem bûnös semmiért. Sok millió férfi hagyja el a családját, a gyerekeit akarva, vagy akaratlanul. Lehet mondani,hogy nem akarok kapcsolatot tartani vele, de ennek ellenére sem lenne szabad így megtagadni. Az öreg szaggatja magát, hogy a fia valamennyire megbecsülje, követi Musztafát, értékes információkat szerez, igyekszik megvédeni Hacert és mindezt csak a fiáért, aki meg bunkó módon elutasítja.
És igazad van, nem kedvelem Kerimet, nekem túl mácsó, túl bunkó, egy modortalan barom. És nem tudom elfelejteni azt sem, hogy az elsõ bölümben milyen idétlenül vigyorgott a barátai mellett, miközben azok sorban megerõszakolták azt a lányt, akit aznap este õ is kinézett magának és akirõl most azt mondja, hogy már akkor a feleségéül kívánta. Hát köszi, de én nem vágynék egy ilyen emberre.
9/10
kaboca12 2017 jún. 28. - 15:07:04 9/10
(1210/1535)
Az, hogy milyen Kerim, az köszönhetõ elsõsorban az anyjának, az apjának és Meryemnek.
Megint nem jó a megfogalmazás: Kerim sosem várta el, hogy Fatmagül megbocsásson neki, csak nagyon szerette volna. A kettõ nem mindegy! A legeslegelején, mikor elakart menni és írta a levelet, már abban is az volt, hogy nem várom el, hogy megbocsáss...!
Azt sem értem, hogy kivel nem megértõ? Az apjával? Na azt megértem! De ki mással nem?

És már csak két egyszerû kérdés, mert már tényleg érdekel a válasz. Szerinted kik a sorozatban a pozitív szereplõk? Mit kellene tenni Kerimnek, hogy pozitív legyen a szemedben? Ha már beszélgetünk, mert gondoltam hátha így jobban megértjük a másik álláspontját. :)
9/10
kaboca12 2017 jún. 28. - 14:58:02 9/10
(1209/1535)
A másik oldalon is utálják Mukaddest. Nekem az egyik kedvencem. Iszonyú jó színésznõ. Münir is nagyon jó, bár a leeresztés azért lehet, mert szerintem az õ karakterébõl nem lehet kihozni nagyon többet. Mukaddesnek ezzel szemben mindig jut valami, amirõl pletyizhet, hiszin mindig elsõ kézbõl hallja a friss infókat. :) Hányszor a tévéhez tudnám vágni a távirányítót és ettõl jó a színésznõ!
Azt olvastam valahol, hogy a Rahmit játszó Bülent Seyran nagynénje és gyermekei értelmei fogyatékosak. Továbbá, hogy a színész olyan jól hozta a szerepét, hogy valamiféle díjat kapott a megformálásáért egy ankarai mentális betegekkel foglalkozó föderációtól. A beteg családtagjainak ajánlotta a kapott díjat.
Musztafára nálam a sunyi dög illik a legjobban. Õ is tudja, hogy kell felhúzni az embert a háttérbõl.
Ha nem történt volna meg az erõszak, valahogy Nil akkor sem illik Erdoganhoz. Sem kinézetre, sem természetileg. Erdogan önbizalma hatalmas azzal, hogy kijelentette, össze fogunk házasodni. :) Nekem viszont az elcsépelés helyett tetszett a fordulat, hogy végre rádöbbent (ha rádöbbent egyáltalán), hogy a büdös életben nem tud tiszta életet élni, nem lesz értelmes párkapcsolata, csak kurvák jutnak neki. Beteg elmére utal, hogy még emiatt is Fatmagült hibáztatja és még csak véletlenül sem fordult meg a fejében, hogy esetleg, talán, lehet, hogy éppen hibás.
Resat...... tetszik, hogy mindig azt hangoztatja, hogy senki nem csinál semmit, csak õ. Szerintem meg pont Münir takarítja a szart utánuk, õ csak a pénzt szolgáltatja hozzá. Viszont bírom, mikor sajnáltatja magát, mikor majd szívrohamot kap és a fiúk fejére olvassa a történteket. :D

Egyébként az a véleményem, hogy ilyen nagy hatalmú emberként egy ilyen üggyel kapcsolatban nincs helyes döntés. A vállalkozásában akkor is csak a hátránya származott volna belõle, ha egybõl földobja Szeliméket és nem áll ki mellettük, sok befektetõ, ügyfél elfordult volna tõlük. Lehet, hogy csõdbe nem mentek volna, de biztos úgyis megérezték volna. Ráadásul hirtelen kellett dönteni, sok mindennel nem számoltak/számolhattak az elején. Szerintem legfõképp arra nem gondoltak, hogy Kerim valaha is feldobja magukat. Aztán meg szülõként és sok pénzzel valószínûleg senki nem akarná a gyerekét börtönben látni, én sem. Könnyû innen mondanom, hogy én bizony nem tudnék együtt élni a történésekkel, majd látogatom a börtönben. Rohadt nehéz lehet!
9/10
kaboca12 2017 jún. 28. - 14:35:11 9/10 Előzmény napraforgó
(1208/1535)
Nem a troll megfogalmazásával nem vagyok tisztában, meg azzal, hogy hogy kell vele viselkedni, csak megkérdeztem, hogy ki az, mert ezen a fórumon írtad, hogy megint a kedvenc trollunk szemétkedik (ha nem is pontosan ezekkel a szavakkal). Mert én nem láttam itt olyat, aki bántott volna bárkit is. De mivel állandóan szarakodik a port, ezért kérdeztem, nehogy beleszaladjak én is, de kár volt feltenni egy értelmes kérdést ezek szerint. :/
9/10
kaboca12 2017 jún. 28. - 14:31:55 9/10 Előzmény napraforgó
(1207/1535)
De igen! Nézd vissza az ominózus jelenetet, mikor Meryem megkéri, hogy ne faggatózzon. Mi a válasz? De én tudni szeretném, de én kíváncsi vagyok. És aztán következik, hogy Mukaddes elmond neki mindent. Továbbá a kis csaj sem ártatlan, nem véletlenül ment Mukaddes után, nagyon jól tudta, hogy õ aztán beavatja a történésekbe. :) Szóval tudatos volt Deniz részérõl is.
Egyébként már akkor is pofán vágtam volna -bármilyen szomorúnak is gondolod, hogy ezt tenném-, mikor vagy 5 percen keresztül szó szerint hisztizett Mümtaznak, hogy vigye Kerimhez, hagy lássa. Aztán meg igaz volt rá a kisujjam nyújtom kell a karom dolog, hogy kiugrott a kocsiból és bevágtázott az étterembe, utána meg Kerim után iramodott. Bármilyen kíváncsi, nekem túlzás volt. Ez egy neveletlen, hisztis, elkényeztetett, 8 éves kislány agya, nem egy majd 20 éves lányé! Az apja is szépen kérte, hogy legyen türelmes. Nem kislány már, felnõtt. Ha tudott várni több évet, akkor már pár napra nem volt képes? Na szóval ez már inkább idegesítõ, mint bájos!
9/10
kaboca12 2017 jún. 28. - 14:25:22 9/10 Előzmény napraforgó
(1206/1535)
Tojok apuci segítségére a háttérbõl! :) Beteg gondolkodásra vall, hogy egy egész gyerekkori sérelmet jóvá lehet tenni azzal, ha a gyerekem háta mögött felhasználva a hatalmamat, munkát szerzek a fiamnak, hogy "megfenyegetem" az ellenséget, hogy ha bántani merik a fiacskámat, akkor ez lesz, meg az lesz. Ettõl még nem lesz apa. Az, hogy elakarta vinni a családját annak idején, vajmi kevés!! Ha jól emlékszem, akkor Kerim anyja még mondta is neki, hogy vidd magaddal Kerimet is. De nem vitte! Ott hagyta és 20 év után eszébe jutott, hogy visszajön és akkor is azért jött személyesen, mert meghallotta, hogy milyen botrány van Kerim körül. Mi lenne a világgal, ha minden szülõ rábízná a szomszédra a gyerekét, amíg õ egzisztenciát, anyagi biztonságot alakít ki magának egy másik kontinensen? Továbbá érdekes módon Deniz nem sokkal fiatalabb, mint Kerim (bár nem tûnt fel a sorozatban, hogy igazából mennyi a korkülönbség, de kb. 18-20-nak néz ki), de egy új család nem gátolta meg a pénzszerzésben? Kerim már nem fért el ott? Fõleg azok után, hogy tudta, az ex asszony öngyilkos lett? Olyan könnyû írni egy-egy levelet, beleírni, hogy szeretlek és hiányzol. Hogy lehet szeretni egy "idegent"? A tudatot esetleg, hogy van egy fiam. De õt magát biztos nem. Anya-apa attól vagyok, hogy vele élek, vele kelek és fekszem, gondoskodok róla -közvetlenül mellette-, iskoláztatom, nevelem, ápolom, ha beteg, együtt nevetünk, közös élményeket szerzünk legyen az jó vagy rossz. Nem attól vagyok szülõ, hogy megcsináltam, megszültem. Egyébként egyszer te magad írtad, hogy a fiad harmincon túl még mindig veled él, (bár ez sem egészséges, ha engem kérdezel, viszont egyéni dolog, nem veszekedésképpen írtam) akkor nem hiszem, hogy ecsetelni kell ezt a dolgot. Én ugyanígy vagyok az apámmal, mint Kerim. Anyám, bármilyen nehéz helyzet adódott, de soha nem hagyott másra, kitartott a gyerekei mellett, apám megjelent egy-két évente és elvárta, hogy apunak hívjam! NEM!!!!! Nekem AZ AZ EMBER volt és az is marad. Apa a nevelõapám, aki ott volt, ha esetleg bármilyen gondom volt, vagy láttam a karácsonyfa mellett. 20 év hiány nem válik köddé azért, mert általa lett egy munkám. Ja, és szerinted Kerimnek kirohanásai vannak. Szerintem is. Belegondoltál, hogy esetleg kihat a gyerekkora a felnõtt életére, a tetteire? Vagy esetleg arra, hogy olyanokkal barátkozott, mint Szelimék? Hiába adott meg neki minden szeretetet Meryem, de azért nyilván bántotta az anyja öngyilkossága, az apja lelépése. Sérelmekkel nõtt fel, hiányoztak a szülei, ami késõbb dühvé vált. Aztán felnõttként a mindennapi gondjai mellett szembesült vele, hogy rossz felé vetítette a dühét vagy inkább mondhatni, feleslegesen. De attól, hogy kiderült, anyuci "szemét" volt és "sosem" szeretett, attól még apuci nem lesz jobb ember! Megint több oldalról kellene megközelíteni valamit! De legalább is teljesen másképp látja egy olyan ember, aki hasonló cipõben jár, mint Kerim. Nekem teperhetne egész életében, beszélnék is vele egy idõ után (mint ahogy az életben is teszem apámmal), de soha nem fogok apaként tekinteni rá. Én megértem Fahrettint, de attól még nem kérdezhetem meg tõle most 35 évesen, hogy hogy jut el az igazi mikulás a világ minden gyerekéhez egy éjszaka alatt és tudod ez egy marha nagy ûrt képes hagyni az emberben. Arra meg már vagy huszadjára felhívtam a figyelmedet, hogy NEM RAJONGOK Kerimért, kérlek, ezt tartsd tiszteletben! Te is állandóan hangoztatod, hogy te ugyan nem utálod, akkor gondolom érted, hogy miért kérem! Köszönöm! :)
5/10
napraforgó 2017 jún. 28. - 03:50:59 5/10
(1205/1535)
Szerintem nagyon szigorúan ítélitek meg Denízt, aki valóban egy kotnyeles, minden lében kanál kamaszlány. A mai kamaszokra talán jobban jellemzõ az érdektelenség, nem érdekli õket a felnõttek világa, csak a saját kortársaiknak akarnak megfelelni, a szülõi érdeklõdést meg messzirõl elutasítják. Ez a lány nem ilyen. Az anyjáról nem tudunk semmit, de nyilván szereti. Az apja meg kényeztette, hisz "elvesztette" az elsõ házasságából származó fiát.
És itt megint azt kell mondanom, hogy Fahrettint (néma h-val!) is túl szigorúan ítélitek meg. Mert igaz, hogy 20 évvel ezelõtt kivándorolt Ausztráliába, de vitte volna magával a családját is!
És ott nyilván meg kellett tanulnia a nyelvet, a szokásokat, valamiféle egzisztenciát is kellett teremtenie. Szerencsére hamarosan talált egy nõt, akit feleségül vett és született is egy kislányuk is. Talán akkor beszélt a feleségének az elsõ házasságából származó fiáról, akit egy ismerõs nõ (Nine mama) és a lánya (Meryem) nevelnek. És akkor kezdte el felvenni a kapcsolatot velük, csak hát Nine mama, aztán halála után az új Nine mama szépen eltûntették a leveleit. Akkor Fahrettin másokat keresett, akik tudósították õt a fia hogylétérõl, így Kerim ildíri mestere (a nevére most nem emlékszem) volt a fõ hírforrása.
Amikor az a mester meghalt, akkor kezdett személyesen Kerimnek irogálni, mondván a fia felnõtt, talán már képes objektíven szemlélni a múlt eseményeit. Na de nem, mert Kerim olyan, mint egy nagyranõtt kamasz, lépten-nyomon megsértõdik, képtelen a megértésre, és a megbocsátásra, miközben azt elvárja, hogy Fatmagül megbocsásson neki a nem is kicsi hibájáért. Akárhogy is, azért mert az apja kb. 6 éves korától nem vett részt az életében, még mindig az apja, és nem "az az ember". Azért talán azt is megérthetné, hogy Ausztráliából nem lehet olyan könnyû hazaszaladgálni, fõleg, ha az embernek nincs is meg hozzá az anyagi fedezete. De nem, Kerim nem érti meg, õ belül még mindig az a 6 éves kisfiú, akit elhagytak.
Ahogy Denizzel és Fahrettinnel túl szigorúak vagytok, úgy Kerimmel meg nagyon is elnézõek. Én nem tudom õt ennyire pozitív szereplõnek látni, neki még bõven van mit fejlõdni, felnõni és empátiával fordulni más emberek felé, mert ugye senki sem hibátlan. Õ sem!, sõt....
Kumpirka 2017 jún. 28. - 01:30:06 Előzmény napraforgó
(1204/1535)
Az egy beteg ember szegény. De az is tény, hogy nagyon magányos lehet.
reay 2017 jún. 27. - 23:26:13 Előzmény kaboca12
(1203/1535)
Deniz rém idegesítõ. Nagyon nyomulós is, engem zavarnak az ilyesmik. Biztos, hogy jószándékú, de nem tudnék vele sokáig egy légtérben lenni. Túlságosan közvetlen, izgága, kotnyeles, stb. Még meg sem ismerte a testvérét, de már ott volt náluk. Beengedték a házba. Hagyjuk is. :D

Más!
Vural anyja nekem is tetszik, mint alakítás, meg szerintem szép nõ, akárhány éves is. Mukkades továbbra is a sorozat csúcspontja, hatalmas, hogy pld a lépcsõn eszeget, hogy minél több mindent halljon és lásson a házban. :)) Münir kicsit leeresztett, de ma már õ is hozta a formáját, mikor provokált. Mustafa szintén izgalmas, mint szereplõ, nekem bejön, hogy nem az az átlagos hapek. Kiszámíthatatlan, igen, ez a jó szó rá. Erdogánnak ez a nõ viszont nem kellett volna az oldalára, ez olyan elcsépelt így. Resat meg furcsa valami, hideg pszichopata típus, van agya, beszélõkéje, de elég antiszoc.
reay 2017 jún. 27. - 23:18:32 Előzmény napraforgó
(1202/1535)
"és a háttérbõl most is segíti, egyengeti a fia életét (lásd: visszaszerezte a munkáját, védelmet biztosít az egyik fontos tanújának), és ezek után Kerim nem képes apjának nevezni, neki csak "az az ember", vagy Farettin úr." Egyértelmû, hogy nem képes, és nem is kell annak neveznie. Mitõl lenne az apja? Hol volt évekig? Ezt csak az tudja igazán, aki így nevelkedett fel. Egyengeti a fia életét, na és? Ezzel nem teszi jóvá, hogy nem volt mellette gyerekként, nem nevelte õt. Az ilyet nem lehet megbocsátani. Gyerekkorból egy van. Szerencsés az, aki megússza kisebb lelkisérülésekkel, ha az egyik szülõje nincs mellette gyerekkorában. A legtöbb emberben viszont maradandó kárt okoz az ilyesmi. Éppen ezért ez az egyik olyan dolog, amit nem lehet jóvátenni. És ezért bocsánat sem jár. Nem lehet helyrehozni. Az, hogy most huszonakárhányévesen segíteni próbálja, több mint a semmi, az igaz, de nem elég. Ebbõl a szempontból teljesen érthetõ Kerim viselkedése.
5/10
napraforgó 2017 jún. 27. - 04:57:01 5/10
(1201/1535)
Ha megnézed, hogy általában ki az, aki 10-15-25 fórumhoz is hozzáír, ráadásul, ha belenézel, látod, hogy abszolút nem a filmhez, sokkal inkább az egyes fórumozó személyeket pocskondiázza ordenáré stílusban, na akkor tudhatod, ki a troll. Néha eltûnik pár napra, aztán hirtelen egy új felhasznáónévvel megint elõjön és folytatja. Na de mindegy, szóra sem érdemes, leginkább az érdektelenséggel lehet büntetni. Csak azért provokál, hogy foglalkozzanak vele. Szegény nagyon magányos lehet.
5/10
napraforgó 2017 jún. 27. - 04:19:14 5/10
(1200/1535)
Ja és még valami. Lehet, hogy Deniz kíváncsi, és az is igaz, hogy Meryem kéri, hogy ne kérdezõsködjön, mert Fatmagült érzékenyen érinti a téma. De nem is a lány kíváncsiskodott, hanem Mukaddes húzta be õt a konyhába és mesélt el neki mindent. Mukaddes ég a vágytól, hogy peletykálhasson, utána meg ráfogja, hogy hisz Deníz "erõszakoskodott", ami ráadásul nem is igaz. Egyszóval szerintem egyáltalán nem jár a pofon Deníznek (az szerintem csak akkor érthetõés tolerálható valamelyest, ha az illetõ szándékosan árt valakinek. Egy kis kíváncsiskodás azért nem ilyen, és nagyon szomorú, ha te már ezért kiosztanád a pofonokat.
5/10
napraforgó 2017 jún. 27. - 03:56:09 5/10
(1199/1535)
Fatmagül megerõszakolása az elõzõ év augusztusában történt, így most a következõ év októberéig mindössze egy év és két hónap telt el (mondták, hogy már csak 3 hét van a tárgyalásig, ami november 11-re van kitûzve), na szerintem ennyi idõ azért egyáltalán nem hosszú egy ilyen bûncselekmény elszenvedésénél.
Kerim egyáltalán nem akar mindent maga megoldani, rengeteg segítsége van, elsõsorban Meryem, de maga Fatmagül is. Ott van Kadír, aki elismert, dörzsölt ügyvéd és most már az eddig kilógó Mukaddes is melléállt. Az olyan "lógósokat", mint Meltem és az anyja, valamint Hacer nem is számítom. Pláne nem Musztafát, aki hiába vallott legutóbb Fatmagül mellett, egy kis zsarolással és jó sok pénzzel mindig eltéríthetõ. Õk vagy jönnek, vagy nem, és ki tudja, épp mit vallanának.
Deníz egy kotnyeles kamaszlány, ez igaz, apuci elkényeztetett kicsi lány, ez is igaz. De legalább azt látjuk, hogy Farettin mennyire szereti a gyerekeit (legalábbis a lányát, aki hagyta magát szeretni), és a háttérbõl most is segíti, egyengeti a fia életét (lásd: visszaszerezte a munkáját, védelmet biztosít az egyik fontos tanújának), és ezek után Kerim nem képes apjának nevezni, neki csak "az az ember", vagy Farettin úr. Denízt biztos nem pofoznám meg, csak mert kíváncsi. ez a kislány éveken keresztül hallott a bátyjáról, tanúja volt, hogy az apja mit küzdött, hogy megtalálja, fekvehesse vele a kapcsolatot. Egy szeretõ apa mellett felnövõ kamaszlánynak biztos vannak álmai a bátyjáról és ott nyilván nagyszerû fiatalembernek képzelte el. És akkor kap egy pofont az élettõl, a bátyja bûnrészes egy erõszakolós ügyben.
És igen, Deníz kérdezte meg Fatmagült, hogy miért vagy még vele, miért nem váltál el, hogy tudsz egyáltalán ránézni ezek után?
Mondhat bárki bármit, nekem vannak fenntartásaim Kerimmel kapcsolatban, én nem tudok úgy rajongani érte, meg a hülyeségeiért, mint te. A kirohanásai meg egyszerûen idegesítenek, akkor is, ha okkal, vagy joggal mérges Musztafára, Erdogánra, meg a világra. Nekem idegbetegnek tûnik a kezelhetetlen dührohamaival, és nagyszerû, hogy õi s elment a pszichiáterhez.
9/10
kaboca12 2017 jún. 26. - 21:53:28 9/10
(1198/1535)
Megint csak azt tudom mondani, hogy én megértem Kerimet. A sorozatban viszonylag hosszú idõ eltelt az erõszak óta. Ehhez képest hol Musztafa, hol a Yasaranok, hol Münir, de valaki mindig szemétkedik velük, részesei az életüknek. Közben összejöttek a családi gondjai én még azon csodálkozom, hogy egyáltalán nem fáradt bele, hogy bírja ép ésszel. Az ellenségeik bármit csinálnak sosem vonja õket felelõsségre a hatóság, mindig megúsznak mindent. Ezért próbál általában kevesebb sikerrel a maga módján megoldani mindent. Ismét plusz pont a részemrõl neki, hogy felismerte, belátta, hogy neki is szüksége van segítségre, mert nem tudja már cipelni ezt a sok mindent.
Én Deniz arckifejezését sem olyannak láttam, mint te. Persze nyilván belegondolt, hogy ott volt az õ bátyja is, de inkább meglepõdött, hogy nem egy szerelmi házasságról van szó, ahogy õ hitte. Õ egy elkényeztetett apuci kislánya álomvilágban él, amibe a nemi erõszak, mint olyan, nem fér bele. De azt mibõl olvastad ki, hogy Fatmagül hogy tud ezek után ránézni Kerimre??? De igazából azt magyarázok bele, amit akarok.
Egyébként már a másik fórumon is írtam, hogy Deniznek egy óriási atyai pofon kellene és akkor talán tiszteletben tartaná a mások érzéseit. Meryem szépen megkérte, hogy hagyja, ne fagassa Fatmagült, mert mindannyiukat felzaklatja ez a téma. A kis csaj meg: de akkor is, de igenis tudni akarom.... adnék neki olyat, hogy a fal adná a másikat! Nagyon ritkán emelek kezet a gyerekeimre, meg sem tudom mondani, hogy mikor kaptak utoljára, de az ilyenfajta elkényeztetett, hisztis libákat nem bírom.
Perihan már régen tudja, hogy Resat hûtlen hozzá. Nem egyszer találkozott szembe a rideg valósággal. Legutóbb talán akkor, mikor Resat ékszerésze véletlenül rossz helyre címezte a feleségnek és a szeretõnek vásárolt ajándékot. Lehet, hogy nem a lelkifurdalás gyötri, de azért meglepõdött, hogy mindig van lejjebb és lejjebb, mint ahogy most inkább amiatt szorította õket sarokba, hogy Turaner kvázi miattuk lett öngyilkos.
Leman eszméletlen jól játssza a szerepét, teljesen kiborult Vural miatt. Perihan tisztán lát mindent, na de Hilmiye..... hát nem is tudom mit mondjak róla és hová tegyem? Undorító a nõ, ahogy megfeledkezik Erdogan tettérõl. Maga is elhiszi, hogy a fiacskája ártatlan. És még azt megérteném, hogy a külvilág felé mellette áll, na de egyébként? Pfujj!
9/10
kaboca12 2017 jún. 26. - 21:36:14 9/10 Előzmény napraforgó
(1197/1535)
Azt én is észrevettem, hogy nem mindig vannak meg a hozzászólások. De azt elmondjátok, hogy ki a kedvenc troll? Mert nekem még azt sem tölti be, hogy valaki idejönne "szemétkedni".
9/10
kaboca12 2017 jún. 26. - 21:34:34 9/10 Előzmény bezsuzska
(1196/1535)
Megfogalmaztad amit gondolok. :)