10/10
baba24 2017 márc. 24. - 15:54:05 10/10
(615/1535)
Teljesen egyet értek veled!Nem feltétlen minden majd az erõszakról fog szólni,de igazából inkább arról hogy milyen utat járnak be Kerim és Fatmagül és talán az egész család is!Hogy fel lehet állni egy ilyen után,nem lehet el felejteni de ha megkapja a megfelelõ segítséget az ilyen ember akkor igen is sikerülhet normál is életet élni!És talán ez a lényege is neki!Nekem pont azért tetszik a sorozat mert egy olyan témát boncolgat ami egy ilyen kultúrában tabu téma,és így talán ezzel a sorozattal azok is kapnak esélyt akinek eddig nem volt még talán reményük se!Ezzel a sorozattal olyan szervezetek kaptak kint lehetõséget és nagyobb esélyt a nyilvánosságra amire eddig esélyük se volt sajnos!Szerintem ennek a sorozatnak van mondanivalója!És nem feltétlen csak az erõszak,hanem a bizalom is a szerelem is és a segítségre való figyelem felhívása!
kisbalaton 2017 márc. 24. - 15:18:03
(614/1535)
Hogy miért baj,hogy nem tudsz elszakadni az erõszaktól? Hát azért,mert már a film is régen elszakadt tõle! Mert a sorozat arról szól,hogy az erõszak mit tesz az emberi jellemmel. Arról szól,hogy van,akiket felemel,és lesz,akiket a mélybe taszít. És igen.ott fognak állni a bíróság elõtt ,és a bûnösöket elítélik,de a feljelentést végül maga Kerim teszi meg,önmagát is feljelentve.
5/10
napraforgó 2017 márc. 24. - 14:48:08 5/10
(613/1535)
Off
Ha egy lány diszkóba megy, pláne ha jár, akkor bizony számolnia kell azzal, hogy ajánlatokat tesznek majd neki. Nem helyes, de ez van. De ha egy lány egy rokon bíztatására fölül egy motorra, valaki háta mögé (vagy mondjuk beül a kocsijába, mert manapság már inkább ez dívik), akkor nem feltétlenül kell azzal számolnia, hogy be akarják dönteni az árokba. Igen, én nagyon meglepõdtem és bár tényleg nem erõszakoskodott velem az az illetõ, de én akkor egy 45 kg-os gyereklány voltam, a pasi meg egy minimum 85 kg-os benga állat. Ha akar, símán leteper. És ott, egy ismeretlen földúton nekem még esélyem sem lett volna sehová sem menekülni. Egy diszkónál azért más a helyzet, a lány visszamegy a tömeg közé, vagy ha elkezd kiabálni, valaki csak a segítségére siet. De ezt a puszta közepén, egyedül... hiába is remélnéd.
Na de mindegy.
Egyszerûen nem értem, hogy miért baj az, hogy én nem tudok elszakadni a kiindulóponttól, az erõszak tényétõl? Szerinted túl tud lépni ezen egy nõ a valóságban? Mert most nem érdekel a sorozat, meg hogy itt hogy kezelik. TE el tudnád felejteni? Odafigyelnél az elkövetõk lelkivilágára? És valóban még érdekelne is???
Igen, tudom, hogy ez egy sorozat, itt minden más, meg blabla...Kerim meg lehet, hogy tényleg cuki, meg baromi sokat változik, meg szép a lelkivilága és ettõl a film is nagyon szép, na de hát ott van az a rakás pasi, akik mégiscsak megerõszakolták az a lányt és cseppet sem jó irányban változott a lelkiviláguk. Hazudtak össze-vissza, már egyetlen õszinte mondatuk nincs. Hazudnak Meltemnek, a szüleinek, Musztafának, mindenkinek. Most kíváncsi vagyok, Meryemnek mit mond majd Resat Jasaran, mert azt megértette, hogy neki nem hazudhat a történtekrõl, mert a nõ tisztában van az eseményekkel.
És még mindig nem értem, hogy miért is gond az, hogy nem tudok és nem is akarok elszakadni a kiindulóponttól??? Lehet, hogy talán már unalmas, de az, hogy sokan olyan könnyedén túllépnek rajta, az meg engem lep meg.
Valahol tudom, érzem, hogy Jasaranék egyszer majd ott állnak a vádlottak padján és bizony akkor ott fog állni mellettük a finomlelkû Kerim is. És majd magyarázkodhat õ is, hogy mi volt, meg hogy volt. Mert ha nem Nine mama jelenti fel õket most, akkor majd Fatmagül fogja egyszer elszánni magát erre, ebben biztos vagyok. És jól is teszi. Ne is hagyja magát megvenni. Egyszer a kör bezárul, és ott fogunk kikötni, ahol minden elkezdõdött, ebben biztos vagyok.
10/10
kikelet54 2017 márc. 24. - 13:18:11 10/10
(612/1535)
Az igenis cuki Kerim a magyar 43. részbõl.

Ma megnéztem a 33. bölümöt feliratozva, na ott volt igazán cuki, és nagyon szerelmes, tündériek voltak Fatmagüllel.
9/10
kaboca12 2017 márc. 24. - 12:02:17 9/10
(611/1535)
Nagyon sajnálom, ami veled történt régen. Így, hogy valakit már ért ilyen trauma (mert valószínûleg mélyen érintett téged, ha ahogy írod még 50 év után is ennyire rossz emlékeddé vált) biztos másképp lát egy ilyen történetet, mint ez a filmsorozat. Erre mást nem is tudok mondani, mert engem nem ért soha erõszak még megközelítõleg sem. Olyan volt, hogy engem is elakartak vinni és én nem akartam. Megint az a különbség a te történeted, az enyém és az erõszak között, hogy azért, mert azok a férfiak szexelni akartak velünk, még nem követtek el erõszakot. Ne haragudj, de azért, mert megállt a motorral és konkrétan a lényegre tért, vagy az, hogy velem is nyersen közölte a diszkóban (hozzáteszem, én mentem ki vele, mert elõször szimpatikus volt, csak késõbb kiderült, hogy más a célunk), hogy meg akar d...ni, az nem egyenlõ az erõszakkal, de még a közelébe sincs. Megint csak szerintem. Ha akkor, miután te nemet mondasz továbbra is erõsködik, tapogat, rád mászik, ami az elmondásod alapján nem történt meg, hanem hazavitt, akkor az nem erõszak. Köze sincs hozzá! De ami ide tartozik ebbõl, hogy azért, mert te erõszakként élted meg, ettõl még nincs jogod senkit kioktatni itt a fórumon arról, hogy hogyan is vélekedjen egy-egy kitalált karakterrõl, vagy egyáltalán a való életben kialakult véleménye miatt. Nincs jogod nyilvánosan megalázni senkit a helyesírása miatt csupán azért, hogy azt érezd magadban, hogy hû, de jól visszavágtam! Bánthatja a szemed a helyesírási hiba (az enyémet is szokta egyébként), de annak van egy olyan emberibb formája, hogy privát kérem meg, ha már van itt ilyen lehetõség. Ha ezt elfogadod, akkor mindenki nagyon szívesen beszélget veled ezek után is. De ha te továbbra is csökönyös maradsz, akkor ne várd innen sok embertõl, hogy úgy társalogjanak veled, mintha mi sem történt volna! Hagyd, hogy akinek szimpatikus Kerim, az rajongjon érte, hagyd, hogy aki akar, az elrugaszkodjon az erõszak estéjétõl, a kórházi Musztafás jelenettõl. Mert attól, hogy te minden második hozzászólásodban szóról szóra leírod, hogy mit történt a sorozat elsõ két részében, még senki nem fogja megváltoztatni az eddig kialakult véleményét. Mi sem felejtettük el azt a borzalmas éjszakát (el sem hiszem, hogy van még türelmem leírni ezt már százezredszerre). De azóta történ már rengeteg minden. Mi megértettük, hogy nem kedveled Kerimet, tudjuk, hogy nehezen fogadod el, hogy Fatmagül egyre közelebb kerül hozzá úgy, hogy szerinted Kerim bûnös és mert nem csukták le évekre. De ha te nem látsz mást ebbõl a filmbõl, akkor nem értem, hogy miért nyilvánítasz véleményt róla? Amihez persze jogod van, csak mindig ugyanazt és ugyanazt olvasni unalmas és fölösleges. Azt te is beláthatod, hogy mi próbáltunk veled normális módon beszélgetni, de már meguntuk, hogy mindig ugyanoda lyukadunk vissza. Ha csak én látnám így, akkor kéne egy hatalmas pofon nekem mert tiszteletlen vagyok. De ha 10 emberbõl 10 ellenem van, akkor én elgondolkodnék, hogy elõfordulhat, hogy velem van a baj. Lehet, hogy akkor sem változtatnék, de nem írnék hamis bocsánatkérésféle hozzászólást, két perccel késõbb meg folytatnám, ahol abbahagytam. Ha nem tudok bocsánatot kérni, de érzem, hogy esetleg nincs igazam, akkor inkább csendben maradok, mert egy idõ után én jönnék ki belõle szarul, mint ahogy most sajnos te, mert senki nem akar veled társalogni. Biztos van oka, nem valószínû, hogy 11 ember közül 10 a hülye és egynek van mindig igaza. Ez nem jelenti azt, hogy mi nem tévedhetünk. Ez az én véleményem. Szerintem ebben a hozzászólásomban nem volt semmi sértõ, maximum az igazság. Ha ennek ellenére is úgy gondolod, hogy támadunk, akkor tényleg nincs mirõl tovább beszélgetnünk.
kisbalaton 2017 márc. 24. - 11:27:44
(610/1535)
Napraforgó,az Isten áldjon meg,ne gúnyolódj már! Kérlek! Én mindig is kedveltem a kemény kritikáidat,és a néha hosszúra nyúlt szóváltásainkat.Tiszteltelek azért,ha ragaszkodtál a meggyõzõdésedhez,és komoly érveket felsorakoztatva vitáztál,-és ezért most is tisztellek. Mostanában azonban olyan harapós vagy,olyan gúnyos,és olyan heves ellenkezésbe torkollnak a vitáid szinte mindenkivel,hogy egyszerûen nem értelek.Ha ez egy fórom,akkor ugyebár mindenki elmondhatja a véleményét,képviselheti a saját álláspontját,a saját nézõpontját.Te is ezt teheted,és mások is.De te olyan veszettül ragaszkodsz a saját igazadhoz,hogy észre sem veszed,mennyire megbántasz másokat.Vagy direkt az a célod? Nem vagy fogyatékos,és nem vagy mai gyerek sem,tehát tisztában vagy vele,hogy többféle igazság létezik.Senki nem Isten,hogy az abszolut igazságot kinyilvánítsa.Mégis néha úgy érzem,mintha nem a nézõpontodat mondanád el,hanem felsõbbrendûen kinyilatkoztatnál. Ha bántásnak tûnnek a szavaim,akkor bocsánatot kérek! Nem sértegetni akarlak,de nem tudtam szó nélkül hagyni már a Te gúnyos sértegetéseidet.Sajnálom,elnézést mégegyszer!
5/10
offtopic
napraforgó 2017 márc. 24. - 08:42:06 5/10
(609/1535)
Na látod, na látod, ezzel én is messzemenõen egyetértek.
Senkinek nem kell egyetértenie semmivel.

OFF
Most én is megosztok veletek egy régi emléket (mint Kabóca a kisfia diszlexiáját..)
Vidéken nyaraltam a húgommal, igazi tanyavilágban. Minden évben oda küldtek minket a szüleim a felsõ tagozat, meg a gimnázium évei alatt. A nénémék egy alkalommal elküldtek minket körbelátogatni a vidéki rokonokat. A nagymamá,nak sok testvére volt, mindenkit körbe kellett látogatni. Mindenki jó messzire lakott egymástól, mint írtam ez tanyavilág volt. Délben indultunk, de 3-4-5 helyre kellett menjünk. Sokára végeztünk az utolsó rokonnál, már sötét volt, és már mentünk is volna vissza a földúton. Az utolsó rokonhoz akkor beállított két motoros fickó, a rokonok ismerték õket és rögtön meg is kérték õket, hogy vigyék már haza a rokon kislányokat a szállásukra. Így is történt, fölültünk a két férfi mögé és õk elindultak. Ami engem zavart, hogy nem azonos úton mentek. És nem is véletlenül. Mert az én fuvarosom megállt egy helyütt és javasolta, hogy ott az árokparton zavarjunk le egy gyors numerát. Elõször nem is értettem, mit akar, nem is ismertem a pasit, csak a rokonok eröltették rám, ráadásul még bõven szûz voltam. Semmi kedvem nem volt elveszíteni a szüzességem egy ismeretlen férfival egy árokparton. Valahogy észrevette, hogy nem akarom, és visszaültetett a motorra és hazavitt. Utána ijedtem kérdezgettem a húgomat, hogy õvele nem akart-e valamit tenni a fuvarosa. Na szerencsére vele nem szemétkedett az illetõ. Nem is mondtam el neki az én "kalandom".
A tanulság annyi, hogy ismeretlen pasi kocsijába, motorjára akkor se szálljunk be, ha a rokon néni ajánlgatja. Na ersze az úton még akkor is meglephetnek...
Na ennyitt csak Fatmagül megerõszakolásához, és ahhoz, hogy mit lehet elfelejteni, meg mit nem. Én még az a majdnem esetet sem tudtam, pedig azóta eltelt csaknem 50 év.
9/10
kaboca12 2017 márc. 24. - 08:08:23 9/10
(608/1535)
Na, egy pillanat! Nehogy már Napraforgó miatt ne írjatok ide!! Ez az oldal nem az õ tulajdona, hogy neki joga legyen megmondani, hogy ki ír érdemi vagy bármilyen hozzászólást. Komolyan mondom már gondolkodom rajta, hogy jelenteni fogom! Azért ez már több, mint felháborító! Tessék õt figyelmen kívül hagyni és beszélgessünk olyan jól, mint tegnap este például. Érdekes, akkor ment. Ne hagyjuk magunkat. Írja le a véleményét õ is, aki meg akar az reagál rá valamit. Mindenkinek szíve joga, hogy kivel, mit beszél. Ha mi egymással akarunk, akkor ennyi. Nem kell az õ engedélye, meg az ugyanolyan véleménye sem. Köszönöm! :)
9/10
kaboca12 2017 márc. 24. - 08:04:38 9/10
(607/1535)
Khajni, hagyd! Innentõl minden hozzászólásomban leírom, hogy -figyelj, most kezdem-: NAPRAFORGÓ, MINDEN PONTBAN IGAZAD VAN!! :) Ja, és természetesen tök õszinte a hozzászólásod. Köszi, hogy sajnálsz minket, én inkább már csak szánakozom rajtad, hogy már azt sem veszed észre, hogy már nem csak én vagyok az, aki ilyeneket ír(t) neked, hanem már olyanok is hozzászóltak, akik eddig MIATTAD, AZ UTÁLATOS TERMÉSZETED miatt inkább nem írtak a fórumra! De ha neked ettõl szebb lesz a napod, akkor IGAZAD VAN! :) Te olyan bölcs és okos vagy, mindenki felett állsz, akkor tuti ismered, hogy okos enged, szamár szenved...... Szép napot kívánok, (rád fér)!
Vagy mégsem, Lizbellnek van igaza, ha semmibe veszem az jobban fáj!
5/10
napraforgó 2017 márc. 24. - 08:01:37 5/10
(606/1535)
Kedvesem! Te nem írsz semmi érdemit, a sorozathoz biztos semmit, csak az én szekálásomhozz. Na ehhez tényleg nem kell.
5/10
napraforgó 2017 márc. 24. - 07:59:13 5/10
(605/1535)
Amikor Musztafa elment Fatmagülhez, hogy is nézett ki a párbeszédük? mondjuk kissé megkésve ment, mert kb. 9 hónappal késõbb, ahogy a dolog történt. Nyár volt, amikor megtörtént, azután láthattuk az újévi "ünnepséget", most meg már minimum tavasz van, mert sok nyíló virág van itt-ott.
Az én variációm ez lett volna:
Musztafa: mond el mi történt veled? Ki tette? Ki volt, aki meggyalázott?
Fatmagül: Jasaranék. A Jasaran fiúk, meg a barátjuk.
Ez volt az a kérdés, amit föltett Musztafa? Ugye nem.
Mindannyian halottuk, azon nyavajgott, hogy a lány nem tudja, Õ miken ment át... Hangyányit sem érdekelte Fatmagül, az õ állapota, meg az, hogy õ miken ment át.
Fatmagül, meg a kendõ... Szerintem baromi nagy hiba volt ezt elõhozni, mint a Musztafával való kapcsolat zálogát. Az a kendõ már rég megváltoztatta a jellegét, akkor, amikor Fatmagül száját betömték vele a megerõszakolásakor.

Ja, egyébként meg Kerim nagyon cuki. Ha szerel, meg ha nem.
khajni87 2017 márc. 24. - 07:59:01
(604/1535)
Azt kéne, minek is írok mást mint a választ Napraforgónak.....nem is értem miért mozdulnánk el az erõszak estéjérõl amikor 6 ezredszerre is fel lehet hozni unalomig csak errõl beszélni mert azóta se történt semmi más.......

Várom én is meg a többi sorozatomat is, azok is sorban jönnek ma-holnap és vasárnap 1-1 rész :)
khajni87 2017 márc. 24. - 07:56:32
(603/1535)
Na jó hagyjuk inkább......lassan mindenkit elriasztasz attól hogy írni akarjon.......Miért kell mindig pont arra reagálni amit írsz???????Mást már le se lehet írni???? Nem cikiztelek, véleményt próbáltam alkotni, de úgy érzem inkább nem is fogok írni itt majd akihez szólnék privátban írok inkább hogy ne zavarjam a köreidet.....Nagyon elegem van már
lizbell 2017 márc. 24. - 07:28:32
(602/1535)
Hát mért nem görgetsz tovább, mint én?? :)

Ma 11-ig itthon vagyok kivételesen, vártam a 33. bölümöt, de még nincs fenn! Nem baj, jó lesz éjszaka is!
5/10
napraforgó 2017 márc. 24. - 07:28:26 5/10
(601/1535)
Oké. Ez szép volt.
Engem cikizel, no de mit mondasz arra, amit írtam ??? arra ugyan semmit sem! MERT UGYE MINDEN PONTBAN IGAZAM VAN.
Csak hát ezt nem szabad elismerni, mert én ugye útálatos vagyok...
Arra reagálj, amiket mondtam!
Ne arra, hogy én kora reggel kelek és miket írkálok.
Tévedtem volna? Nem azzal a kendõvel fogták be Fatmagül száját??? De igen. Ezt senki nem tagadhatja.
Na ja. Ezt azért mégse.
Sajnállak titeket.
Ja és újra közlöm, hogy Kerim baromi cuki..... Hajjajjj...
khajni87 2017 márc. 24. - 07:24:23
(600/1535)
Most nem tudom eldönteni hogy te mit revidiáltál.......Leginkább úgy tûnik nem az álláspontodat / véleményedet hanem megint csak minket írtál le.......Tudom ezért megint jön majd a jó kis kiosztás de már elegem van nekem is ebbõl, a furcsa érthetetlen kommentekbõl meg a negatív hozzáállásból felénk.....:( Mielõtt még azt hinnéd megbántottál , tévedsz de azért döbbenet hogy milyen hsz-eket írsz le......:(Azt hogy jó dolgok is alakulnak a sorozatban már alig merem leírni, mint sok mást sem lassan
khajni87 2017 márc. 24. - 07:17:57
(599/1535)
Látom ma reggel is erre jöttünk hogy mi többiek kb egyféleképpen látjuk és csak egy valaki látja a szereplõk valódi énjét szándékait érzéseit........Meglepõdtem volna ha nem kiosztásra és gúnyos hangnemre jöttünk volna a hajnali posztolás eredményeképpen........már megint mindenki hülye csak egy ember helikopter....szuper.....Köszönjük szépen........
5/10
napraforgó 2017 márc. 24. - 05:24:58 5/10
(598/1535)
No kedveseim! Ma én is azzal ébredtem, hogy revidiálom az álláspontomat.
Megállapítottam én is, hogy Kerim nagyon cuki. Ha szerel gépkocsit, ha nem. Tényleg olyan baromira cuki a szép fekete szeme és a rendezetlen, össze-vissza frizurája is. Már miért is kellene megfésülködnie, vagy levágatni a hajvégeit, amikor így sokkal, de sokkal cukibb.
A tönbbiek is mind nagyon cukik. Sõt a török sorozatok is. El is gondolkodtam róla, hogy én is elkezdek törökül sorozatokat nézni. Kicsit se zavar, hogy nem tudok törökül, más se tud, de azért nézi, nem gond.
----
Fatmagül is, na õ is nagyon cuki, ahogy lengeti a kendõt a patak/folyó felett, aztán meg "elengedi" azt.
Habár nem igazán tudom, hogy ezt a kendõt õ kapta Musztafától, vagy pont ellenkezõleg, õ adta Musztafának, de valahogy összekötötte kettõjüket... Juujj, ez olyan cuki.
Az egyetlen, amit tudok, hogy ezzel a kendõvel peckelték ki Fatmagül száját az erõszakolás alatt, kikötötték, hogy ne tudjon úgy sikoltozni, és fõleg, ne tudjon úgy harapni. (lehet, hogy rosszul emlékezem, de a lány elõször beleharapott Szelim karjába). Én ugye fura vagyok, nem olyan, mint Fatmagül, de én biztos, hogy miszlikbe aprítottam volna azt a kendõt, amivel lekötötek, megaláztak, tuti nem "dédelgettem" volna semmiféle folyóparton, mint Fatmagül, na de hát nem vagyunk egyformák. Nekem az a meggyalázásom jelképe lett volna, nem Musztafa emléke. Én spec. rá sem birtam volna nézni arra a kendõre... és tuti nem üldögéltem volna vele a folyóparton órákig. Na de hát ez egy olyan cuki jelenet volt megint, hogy nahát... Csupa szimbólum...
Számomra Fatmagül már akkor leszámolt Musztafával, amikor kidobta a kelengyeládáját. A bátyja már akkor fölaprította a ládát tüzelõnek, Mukaddes utasítására, amikor Musztafa még nem is beszélt Kerimmel. (nem mondom, hogy Musztafa semmit se tudott, mert igazából már mindent tudott a kórházban tett látogatása után, Rahmi tájékoztatta (!) , csak hát neki könnyebb volt elhinni a hamis mesét, amit késõbb találtak ki...)
És szép rezdülés volt az is, amikor Musztafa észrevette a láda darabjait a felaprított tüzifa között. Na szóval õ is tudhatta már, hogy vége van mindennek Fatmagül, meg õközötte. Mi a francért ment oda? Mert nem azért, hogy bocsánatot kérjen... Csak azért, hogy ott is sajnáltassa magát... Na ezt ott nem kapta meg. Mit fog most csinálni? Visszamegy a kurvához. És ott meg is fogja kapni az együttérzést... És igen, én sem ítélem el azt a nõt, azért, mert azzal keresi a kenyerét, amivel, no de hát azért nagyon lelkesedni se fogok.
10/10
baba24 2017 márc. 23. - 23:19:15 10/10
(597/1535)
Annyira cuki a Kerimnek a tekintette és a nézése.Végre már kezd a helyzet normalizálódni a Fatmagül és a Kerim között!Nine mama nekem tetszett!Mukadesz hozza a formáját :)
khajni87 2017 márc. 23. - 22:23:21
(596/1535)
Jaja nehogymár megint kikapjak........Gáz ez de most mit tegyünk......
Igen, mint ahogy az Igazgyöngyben Mehmet anyja is Seref meg a Kuzeyben is a Hadnagy......