5/10
offtopic
napraforgó 2017 márc. 25. - 09:06:17 5/10
(635/1535)
OFF
Haha... Kedvesem, én voltam aki egy alkalommal spoilereztem a wikipédia szócikke alapján, na de ezt te is tudod, nem kell célozgatni. És igazat is adok mindenkinek - neked is, meg saját magamnak is, aki nem szereti a durva spoilereket. Tényleg nem helyes. Tõlem se volt az. Most már megköveztetek, mit akarsz még? De ugye ez megint egy érdemi hozzászólás volt részedrõl, nem egy undok személyeskedés?????

Amúgy kicsit sem bánom, ha egy moderátor kiszedi ezeket az oda-vissza személyeskedéseket, feltéve, hogy az enyémek mellett a tieidet is törli.
Mert most is az a véleményem, hogy az ellenvélemény nem tilos, nem muszáj feltétlenül a nyájjal együtt bégetni.
Pusztán azért ráugrani valakire, mert nem azonos a véleménye a többséggel, nem helyes. Én soha nem eröltettem rá a véleményem senkire, pusztán csak megfogalmazom a sajátom. Lehet elfogadni és szabad nem elfogadni. Ha ezt valaki nem látja... hát sajnálom.
khajni87 2017 márc. 25. - 08:22:31
(634/1535)
Nem is emlékszem ki spoilerezett figyelmeztetés nélkül wikipédia cikk alapján........Amúgy azt írtam hogy Mukaddes beletrafált a sz.....a de ezt amúgy minden részben megteszi, szóval ez aligha számít spoilernek, az meg hogy Rahmi végre tökös lesz honnan tudjátok mire gondoltam pontosan ??????Ez nem számít spoilernek......A tegnapi részt nem láttam mert elmentünk önkínzásra.....
5/10
napraforgó 2017 márc. 25. - 07:04:32 5/10
(633/1535)
Amiket írtál, azzal én mind egyet tudok érteni. Én sem szeretem - most bármelyik sorozatról is legyen szó - hogy azok, akik elõre nézik, mindig elpötyögtetnek információkat. A nézõ általában szeret ott és akkor szembesülni a dolgokkal, de ha már elõre tudja, pláne, ha várja, mi is lesz, már nem olyan az élmény.

Rahmi tényleg egy helyes, csupaszív emeberke. Szeretem a játékát és a szinkronja is nagyon jó.

Vurallal kapcsolatban is egyetértünk. Pont ezt írogattam, hogy akkor is részt vesz a bûnszövetségben (itt pl. Kerimék házába való betörés, verekedés), ha csak kinn üldögél a kocsiban. A passzivitása nem mentesíti õt semmiféle felelõsség alól, legfeljebb a büntetési tétel nem lesz pont ugyanaz egy bírósági eljárásban. De hogy nem tekintik ártatlannak, az biztos. Bizony, ha valamilyen módon igyekezne jóvátenni a történteket... Egyetlen ilyen pont volt, amikor elárulta, hogy Kerim nem erõszakolta meg a lányt. Nem is tudom, Kerim hogy élte volna túl, ha ezt nem tudja meg. Még így is baromira szégyenli magát, na de akkor...
De Vural, meg az õ depressziója sem tud nagyon meghatni, mert õ volt az, aki jókat röhögött azon, hogy Szelim már megint milyen jól átverte Meltemet.
Szelim is egy dög, nem hatja meg, hogy az anyja mennyit sír miatta, hogy mennyit kényszerül hazudni miatta, õ meg állandóan átveri Meltemet, a menyasszonyát, késõbb feleségét és még csak pici lelkifurdalása sincs miatta. Sõt, azt is láthattuk, hogy Meltem ide-oda, neki azért a kis párhuzamos viszonyai megvannak, pont úgy, mint az apjának. Korábban Erdogán volt a telefonos közvetítõje, egészen addig, amíg Erdogán meg nem únta ezt. Valahogy nem hiszem, hogy letett volna a kis játékairól.

Kerimmel kapcsolatos meglátásod is igen érdekes. Ez a fiú egy kicsit bumfordi, soha nem a megfelelõ idõpontot választja a közeledésre. Szilveszterkor szerintem muszáj volt táncolniuk, mert ezt elvárták tõlük, mint fiatal házasoktól. Ha már egy átlagos családot akartak kifelé mutatni, akkor Fatmagül sem mutathatott ellenszenvet a férje iránt.
De ez a gyûrû história tényleg elhibázott volt. Mi a fenének vette fel a sajátját? Miért így jött haza, gyûrûvel az ujján? Biztos lehetett volna benne, hogy valaki kiszúrja. A sasszemû Mukaddes, vagy a butuska Rahmi, esetleg Meryem. Sokkal jobb lett volna, ha csak kettesben vannak Fatmagüllel. Akkor még mindig magyarázhatta volna, hogy az emberek miatt kell, akik megszólják õket a gyûrû hiánya miatt, vagy azért, mert úgy gondolja, a gyûrû bizonyos fajta védelmet jelent a számára, stb. A szerelmérõl nyilván nem beszélhetett volna, azt Fatmagül nem viselte volna el. Most megint bajban lesz, mert Fatmagül bizonyára juszt se fogadja el azt a gyûrût, gyõzködheti a nénje, bátyja, vagy akárki. A lényeg a lényeg, Kerim megint elszúrta, egy centivel sem került közelebb Fatmagülhöz.
kinga79 2017 márc. 25. - 06:11:27
(632/1535)
Sziasztok!

Szeretem olvasni a fórumot, de már nem elõször szaladok itt bele spoilerbe. Nem csak a jövõbeli cselekmények, de a karakterek fejlõdése és változása is annak számít szerintem. Én nem szeretném elõre tudni, hogy ki hogyan és miben fog változni. Éppen ezt tartom a legizgalmasabb dolognak a sorozat részérõl. Szeretném megkérni a fórumtársakat, hogy aki spoiler tartalomról ír vagy céloz bármi olyanra, ami még nem volt benne a magyar adón levetített részekben, az légyszives jelezze már mielõtt leírja. Köszönöm! Remélem ezzel senkit nem bántottam meg. :) Ami engem illet ritkán tudok tévében nézni sorozatokat, fõleg olyat, ami az én ízlésemhez közel áll, ezért nagyon megörültem a Fatmagülnek. A fórumhoz is lassan már hozzá akartam szólni, és még egyszer bocsi, hogy elsõre rögtön egy ilyen hozzászólással indítottam, de sajnos nem elõször fordult elõ, hogy megtudtam itt olyat, amit igazából a sorozatból szerettem volna. Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki nem jár elõrébb a történetben, ezért is bátorkodtam szóvá tenni.

De hogy ON is legyek... Az én kedvenc szereplõm Rahmi, nyilván az alakítás miatt is. :) Valahogy megvan benne az egyensúly, hogy vicces, és nem billen át a határon a debilségbe. A különbséget az erõszakolók jelleme között én is látom, de nekem mind a három egyformán ellenszenves és gyûlöletes. Vural sem jobb nekem. Meltem átverésénél például elég jól szórakozott. A másik, hogy egyelõre semmit nem tesz, márpedig szerintem cselekedettel tudná bebizonyítani, ha valóban bûntudata lenne. Sõt, õ is elment Erdogannal azon az estén Kerimet fenyíteni, és végignézte ahogy megverték a srácot meg rárontottak Fatmagülre. Kerim meg furcsa nekem. Szerintem általában mellényúl, amikor közeledni akarna Fatmagülhöz. Volt az a tánc, most ez a gyûrû eset is.... Mindkettõ nyilvánvaló volt, hogy félelmet, dühöt fog kiváltani Fatmagülbõl. Sejthette volna, hogy biztos nem akarja megfogni a kezét és egymáshoz közel állva táncolni vele. Mustafa számomra az egyik legellentmondásosabb szereplõ, kíváncsi vagyok õ hogyan fog változni majd a történet során. Nem tudom milyen lehet a nézettsége, de nem lepõdnék meg, ha a tv2-nek ez lenne az egyik legnézettebb sorozata.
5/10
napraforgó 2017 márc. 25. - 02:17:25 5/10
(631/1535)
Erdogán egy aljas féreg. Be van szarva Musztafától, mikor megjelent az irodában, már iszkolt is volna a szobájába. Resat állította meg: Te is jössz. De más alkalommal is, amikor Resat gyõzködte Musztafát, csak az ajtó elõtt hallgatózott olyan sunyi módon. Mikor Vural elmondta Szelimnek, hogyan törtek rá Kerimék házára, maga Vural is azt mondja, hogy Erdogán remegett a gyönyörtõl, hogy újra bánthatta, megalázhatta a lányt. Kerimet négy verõlegénnyel tepertetette le, õ maga nem állt ki vele, õ a vékony kis nõt ment megtámadni. Berúgta az ajtót és halálra rémítette a lányt a gyerekkel. Vural meg csak ült az autóban és szégyellte magát. És ahogy késõbb elmondta, fél Erdogántól, mert Erdogán nem normális, ezért nem is akar mellette dolgozni.
És ez a gonosz, elmebeteg Erdogán most Nine mamától is félt, ott is csak leselkedik, meg hallgatózik, ott is csak Resat beszélt a nõvel, Erdogán csak sunyi módon lapított valahol a háttérben, illetõleg ott reszketett Musztafa mellett az irodában és várta vissza Resatot, mert õ nem tudott mit kezdeni a volt sofõrjével.
10/10
baba24 2017 márc. 25. - 01:32:13 10/10
(630/1535)
Az a helyzet nekem jobban átjönnek a párbeszédek a feliratos változatnál!Ezzel nem azt mondom hogy a szinkronos nem jó,de nekem valami oknál fogva még ha nem is tudok ott minden részletre ennyire pontosan figyelni még is a párbeszédek sokkal jobbak!Persze értem hogy a szinkronnál sok mindenre kell figyelni hogy jó legyen és passzoljon!

Nekem az egyik kedvenc szereplõm Nine mama,ma is annyira jó volt elment el mondta hogy ne zaklassák a gyerekeit!Annyira jó hogy Fatmagült is a saját gyermeke ként szereti!És ez persze sokat segít Fatmagülnek is :) Vural lelkizése nem igazán érdekelte Szelimet ,bár tõle sokat amúgy se várnék legalábbis ebben a sorozatban!
khajni87 2017 márc. 24. - 23:36:02
(629/1535)
Ez a rész igazán odavágott és hogy Mukaddes ezért hétszentség hogy kap a pofájára......Végre valaki leosztja, épp ideje amióta itt ugráltat mindenkit, tiszteletlen , tapintatlan......miss nagyasszony akinek csak az ármánykodás meg az észosztás nem derogál......azt se tudja mit tegyen már jó dolgában........
khajni87 2017 márc. 24. - 23:32:28
(628/1535)
nem vagyok a Kedvesed és szoktam érdemit írni, de az téged nem érdekel mert más mint amit te gondolsz......Mint ahogy a többi hozzám hasonló fórumtag véleményére is toronymagasan teszel.......
khajni87 2017 márc. 24. - 23:30:45
(627/1535)
nem tudom ki látta a feliratos 33.részt de itt aztán lesz ám hajtépés.....Mukaddes jól belemászott a sz....a ( bocsi ha ez is spoilernek számít, bár semmi konkrétat nem írtam mert Mukaddes minden részben belemászik valahogy ) ez aztán robbant, nem semmi milyen pofátlan ez a nõ......a kis Rahmi meg milyen tökös........Erre nem számítottam.....
10/10
baba24 2017 márc. 24. - 21:20:23 10/10
(626/1535)
Ezt nagyon jól látod és tök jól le vezetted,mondjuk nekem az Erdogan az inkább az elmebeteg kategória!Szerintem Erdoganak nagyon nagy a hatalom éhsége és ezért bár kit simán eltapos,még a családját is képes lenne!Illetve okos is és próbál mindenki elõtt egy lépéssel járni,õ benne több a gonoszság mint bár melyikben!Szerintem a legveszélyesebb és legkiszámíthatatlanabb karakter ami viszont ennek a sorozatnak jót tesz!
kisbalaton 2017 márc. 24. - 21:01:32
(625/1535)
Úgy értem,az Erdogant játszó színészt tartom kiválónak.
kisbalaton 2017 márc. 24. - 20:35:42
(624/1535)
Nekem úgy tûnik,hogy a 3 erõszakoló megtestesít valamiféle fokozatot,mármint a rossz fokozatait.Vural az,akit lelkiismeret gyötör a tette miatt,Erdogan,aki velejéig romlott,és Szelim a kettõ között van.Annyira nem romlott,mint Erdogan,de nem is betegszik bele az elkövetett bûnbe,mint Vural.Erdogant én is kiváló színésznek látom,pl amikor meglátta az irodában Musztafát,határozottan kiolvasható volt a félelem a szemébõl.Szóval remekül hozza ezt az ellenszenves figurát.
9/10
kaboca12 2017 márc. 24. - 19:51:13 9/10
(623/1535)
Inkább kínosra sikeredett a gyûrûs dolog. Gondolom nem így akarta, mert mikor hazaért egybõl a szobája felé vette az irányt. Mukaddes megakadályozta benne. Mondjuk azért furcsa, hogy nem gondolt arra, hogy egybõl észreveszik az ujján. :) Meryemben én sem csalódtam, õ az elejétõl kezdve tényleg õrlõdik, ráadásul eddig úgy tudta, hogy Kerim követte el azt az aljasságot. Késõbb halványan megvilágosodott, hogy Kerim pénzt is kapott, most pedig minden rosszat, amit eddig csak feltételezett Resat zokszó nélkül a képébe vágta. Perihan egyre jobban csúszik le, ugyanúgy, mint a többi anyuka. Azt meg kell hagyni, hogy eszméletlenül összetartanak a bajban. Erdogán kell ide, még azt mondom, hogy Vurál is, mert õ azt a szerepet kapta, hogy hogy emészt fel valakit lassan a lelkifurdalás. De Szelimet nem értem, hogy miért is van benne? Ha nem azért, hogy legyen egy olyan is, akit hidegen hagy az egész. Most is, mikor Vurál elmesélte neki az azon az estén történteket, mikor elmentek megverni Kerimet és megfélemlíteni Fatmagült, nem látszott rajta, hogy hû, de nagyon megviselné.
reay 2017 márc. 24. - 19:26:53
(622/1535)
Elég nagy barom volt Kerim azzal a gyûrûvel. Meryem frankó, mint ahogy már egy ideje. Erdogan a legjobb a negatív karakterek közül, tiszta abnormális és kiszámíthatatlan. Én amúgy csak õket bírom: Meryem, Mukkades, Münir. A három díszpintyet utálom, ahogy Perihant, Mustafat meg a szüleit is.
9/10
kaboca12 2017 márc. 24. - 18:52:36 9/10
(621/1535)
Na ez egy emberi hozzászólás volt tõled, már hosszú ideje! Ebben tényleg nem éreztem felsõbbrendûséget, gúnyt. És van a szavaidban igazság, elismerem. Örülök, hogy így tudunk kommunikálni és nem kell egymást sértegetni, nem megy át a dolog személyeskedésbe. Ezt most kifejezetten úgy olvastam, hogy egy értelmes embertõl jött.
És elárulom, hogy a kendõs dolognál nekem is átfutott az agyamon az, amit írtál, (nem csak most, hanem már a jelenet közben) hogy én sem tudnám kincsként õrizgetni. De igen, Fatmagült másképp állítják be, mint ahogy mi cselekednénk. De én azonosulok a filmmel és elfogadom olyannak, ahogy leadják. És ha elengedem a sok negatívumot, akkor még élvezhetõ is a film, a kezdetek ellenére.

Végül kiderült, hogy Meryem mit akart, majdnem eltaláltam, hogy biztosította Resatot, hogy õ nem hallgat. Más kérdés, hogy jól tette-e? Majd kiderül.
5/10
napraforgó 2017 márc. 24. - 18:49:21 5/10
(620/1535)
Szerintem meg ennek a sorozatnak épp ez a lényege! Nem lehet elvonatkoztatni tõle. Mert szerelem, meg lelki rezdülések, meg karakterfejlõdés akármelyik másik sorozatban van. ebben pont ez a különleges, hogy egy ilyen kényes témához nyúlt és ezt boncolgatja. Minden és mindenki e körül az eset körül forog. Mindenki életét megváltoztatta ez az eset. Szerintem nem lehet eltekinteni tõle.
10/10
baba24 2017 márc. 24. - 18:32:06 10/10
(619/1535)
Nem csak talán segít, hanem biztos hogy segít. A színésznõnek is vannak nyilatkozatai, hogy pont azért vállalta a szerepet, hogy ezekre felhívja a figyelmet. Tényleg egy kicsit el kéne vonatkoztatni az erõszaktól, mert nem csak errõl szól a sorozat. Természetesen vannak benne olyan részek amik erre fognak utalni. Viszont sok új dolgot meg fognak tapasztalni a szereplõk.
5/10
napraforgó 2017 márc. 24. - 18:25:30 5/10
(618/1535)
Én egyáltalán nem utálom Kerimet. Azt hiszem, ezt már mondtam korábban is. Csak nem tartom teljesen ártatlannak.
Mert aki ott volt a helyszínen és eltûrte, hogy a többiek bûncselekményt kövessenek el - és most teljesen függetlenül, nem csak egy nemi erõszakra gondolok!, lehet az lopás, rablás, vagy akármi más, pusztán a jelenléte elégséges a bûnszövetségben megvalósított cselekményhez. És valóban, visszatérve az erõszakhoz, neki nem is kell megvalósítani a cselekményt. Itt is elégséges, hogy annak a társaságnak a tagja volt, akik, vagy akiknek egyes tagjai elkövették a dolgot. Bár nem vagyok büntetõjogász, 40 éve nem foglalkoztam ilyemivel, de ez így van. A bûnszövetségben elkövetett bûncselekménynél nem kell, hogy minden egyes személy, tag, vagy akárminek hívjuk õket megvalósítsa a cselekményt. Egy társaság akkor is veszélyesebb a magányos elkövetõnél, ha csak pusztán a jelenlétükkel segítik a bûncselekmény elkövetõjét, és ez minõsített esetnek számít, amit súlyosabban büntetnek. Egy bankrablásnál nem ártatlan a sofõr sem, aki csak odakinn várakozik, vagy egy betöréses lopásnál az, aki csak odakinn figyel, hogy jön-e valaki. Ezek bizony mind bûnszövetségben elkövetett cselekmények. És ha közben még meg is ölnek valakit, akkor bizony ebben a cselekményben is osztozni fognak.

Amúgy nem irigyellek, amiért sötét este kihalt területen kell keresztül menjél, azért az nem lehet biztonságos.

Az, hogy Fatmagülnek mit jelentett az a kendõ, nem tudom, lehet, hogy valóban a Musztafával való kapcsolatát jelképezte. Én csak úgy gondolta, hogy nekem bizony az erõszakhoz kötõdött volna, mert szegény lánynak ezzel kötötték be a száját közben. Én nem lettem volna képes késõbb azt a kendõt simogatni, rakosgatni, stb. De hát Fatmagül szuverén lélek, õ úgy fogja fel, ahogy, úgy intézi a dolgait, ahogy. Én csak a saját véleményem, meg a hozzáállásomat tudom, nekem biztos nem azt jelentené. De hát én más vagyok, nem Fatmagül.
9/10
kaboca12 2017 márc. 24. - 17:43:10 9/10
(617/1535)
A te és én történetemhez annyit, hogy a te álláspontod és nézeted szerint (ha én is így tekintenék, ahogy te) nem mernék az utcára menni, mert állandóan attól kéne rettegnem, hogy mikor erõszakol meg valaki. Este, mikor jövök haza a munkából át kell mennem egy kb. 100 m-es sötét szakaszon (ilyen ritka fás jellegû) és sosincs ott senki, csak én. Ha ilyenek járnának a fejemben, akkor dolgozni sem járhatnék. De ettõl még igazad van, bármikor megerõszakolhatnak.
A kérdéseidre válaszolva: NEM, NEM TUDNÁM ELFELEJTENI, ahogy a sorozat kapcsán sem felejtettem el! Hányszor kell még elmondani, hogy értelmezd is a hozzászólást, ne csak olvasd?? És Erdogánt, Szelimet, Vurált nem is kedvelem, mert tudom, hogy õk tényleg megerõszakolták Fatmagült. De mivel Kerim nem csinált semmit, ezért õt nem értem, miért kéne utálni?
És igen, azért kéne elrugaszkodnod, mert már Fatmagül is kezdi elengedni. Szerinted a kendõ az erõszak éjszakáját szimbolizálta, nem Musztafát. Rendben, lehet. De akkor viszont azzal, hogy a vízbe engedte, már Fatmagül is próbál új életet kezdeni. Már õ is másképp néz Kerimre, még ha lázad is, mint most, amikor Mukaddes szembesítette a Kerim párnája alatt talált virággal. De már látszik, hogy érdekli. Beszélgettek is, gyógyulnak. Sose fogják elfelejteni, egyikük sem. De ha õ próbálja túltenni magát, akkor neked is kéne, hogy menjen. De ha mégsem, akkor ne hangoztasd minden hozzászólásban, mert senkit nem fog érdekelni!
5/10
napraforgó 2017 márc. 24. - 17:22:24 5/10
(616/1535)
Talán tényleg segít a sorozat sok erõszakot elszenvedett nõnek és talán reményt is ad, hogyan lehet túlélni.
De ha egy icipicit odafigyelünk, a mai epizód minden perce eddig pont az erõszak körül forgott! Musztafa, aki a becsületét ment megváltani még több pénzzel, mert a kisbõröndnyi már nem is volt elég neki, és ott van Meryem is, aki végül is csak szemrehányni ment és követelni, hogy a jövõben hagyják õket békén.