lizbell 2017 márc. 25. - 20:27:21
(675/1535)
jó kis összefoglaló :)
9/10
kaboca12 2017 márc. 25. - 20:19:42 9/10
(674/1535)
Köszi! :) Én is igyekszem betartani, de akkor örülnék, ha aki egyetért ezzel, akkor mindenki tegye ezt, mert elegem van a vitákból. Már ott tartok, hogy magamból is emiatt, viszont beszélgetni szeretnék mindenkivel, aki méltó rá. Ezzel nem azt mondom és természetesen nem azt várom, hogy csak olyanokkal társalogjunk, akikkel egyezik a véleményünk sõt, de ne történjen az, ami eddig. Egyébként köszönöm azoknak, akiktõl privát levelet kaptam ezzel kapcsolatban és kérek mindenkit, hogy vegyék ki a részüket a véleményükkel. :) Hiszen ez a fórum nyitott és mindenkié!

Én szólok, ha rájöttem a módjára. :)
khajni87 2017 márc. 25. - 20:09:52
(673/1535)
Félre ne érts de imádlak ezért a bejegyzésért.......fantasztikus amit összeszedtél , teljesen találó :) Innentõl azoknak írok akiknek érdekel is a mondandójuk ezért csak nem vágnak ki az adminok........A spoileres Fatmagül csoportot meg várom, szóljatok légyszi ha megvan :)
9/10
kaboca12 2017 márc. 25. - 19:57:19 9/10
(672/1535)
OFF
Most találtam, nem véletlenül. :) Gondoltam megosztom veletek, aki akarja, érteni fogja. :)

Troll:

"1. O’Brien az 1984-bõl, a letûnt korok és eszmék börtönõre

Õ az, aki szenvedélyesen hisz valamiben, és foggal-körömmel ragaszkodik az igazához. Térít, méghozzá erõszakosan, bármirõl is legyen szó, gyakran anélkül, hogy egyáltalán értené a szöveget, amire reagál. Fel sem merül benne, hogy más szempontok is léteznek, mindent úgy csûr és csavar, hogy neki legyen igaza.

A vitának lehetnek egészen építõ részei is, de összességében véve azért reménytelen az egész, mert hiányzik belõle a belátás, az empátia és a komplexebb összefüggések mérlegelésének képessége, ráadásul nem válogat az eszközökben, ha meg akar gyõzni valakit. Márpedig meg akar!

2. Rosemary gyermeke, maga az ördög

Oké, ez talán egy kis túlzás, de bizonyos megnyilvánulásai alapján nem is áll annyira messzire a valóságtól. Ennek a típusnak nem az a célja, hogy eszméje helyességét bármi áron bizonyítsa, hanem egyszerûen csak fájdalmat akar okozni. Perverz kéjjel tölti el mások szenvedésének látványa, illetve annak reménye, hogy az arctalanság és a névtelenség homályába burkolózva nagyot rúghat egy embertársába.

Általában frusztrált vadidegen, aki épp rajtatok tölti ki féktelen dühét, ritkábban olyasvalaki, aki rátok vagy egy általatok képviselt csoportra irigy, ezért büntetni próbál. Szerencsére kevesen valóban ennyire megátalkodottak.

3. Cartman a South Parkból

A Cartman-arcú troll nem gonosz, csak unatkozik, és ezért – kissé infantilis módon – azzal szórakoztatja magát, hogy beszól másoknak. Nem akar õ ártani senkinek, csak éppen az olyasfajta humor a kenyere, amikor arccal lefelé zuhan a földre a kéménybõl a Mikulás, és ellenállhatatlan vonzódást érez a vulgáris kifejezések iránt. Nem egy észkombájn, és néha túllõ a célon: ilyenkor Rosemary gyermekének eszköztárából is merít, aztán váratlanul eltûnik, mintha soha nem létezett volna, és pirulva gondol a múltra.

Hogyan lehet védekezni ellene?
Nem süllyedünk le a troll szintjére.

Amikor egy primitív személyeskedésekben élenjáró komment érkezik, az elsõ körben udvariasan és kedvesen reagálok, mintha értékes kritikát kaptam volna. Ettõl a legtöbb troll zavarba jön és elszégyelli magát, kivéve persze, ha Rosemary legsötétebb gyermekeirõl van szó.

Õket azonnal jelentjük, blokkoljuk, tiltjuk.

Csevegjen csak magával a lomtár mélyén, a gyûlöletbeszédre nincs szükség semmilyen felületen. Ha átlép egy bizonyos határt, esélyt sem kap a további megnyilvánulásokra. Vicces módon a legfanatikusabb trollok szívesen beszélnek arról, hogy csizmával tiporjuk a szólásszabadságot, de fölösleges aggódni.
Ignoráljuk. Mintha nem is létezne.

A legtöbb trollt kiborítja, ha levegõnek nézik. Ha nem reagál senki a fröcsögésére, elunja magát, és egyszerûen lelép.

Teszteljük a tudását.

„Béna cikk/poszt/bejegyzés, akaszd föl magad”, „Nagyanyám jobb képeket készít a százéves telefonjával” – Cartman szívesen hagy ehhez hasonló üzeneteket. Köszönjétek meg, hogy rávilágított munkátok hiányosságaira, és biztassátok, hogy ossza meg veletek, mivel tehetnétek jobbá az adott cikket, fotót. Jó eséllyel gõze sincs errõl, tájékozottsága csak a sértés begépeléséig terjedt.

Humorral semlegesítjük a piszkálódást.

Minden trollnak van egy jellegzetes stílusa, szavajárása, témája, és ha figyelünk, elég könnyû ezt parodizálni. A legütõsebb önvédelmi fegyver a kezünkben kétségkívül az, ha nemcsak rámutatunk a hibáira a szerencsétlen lúzernek, hanem élbõl viccet is csinálunk belõlük.

Ha intelligensebb, menekülés közben legalább röhög is egy jót... mi legalábbis biztosan."

Azt gondolom, hogy az "elsõ körben udvariasan és kedvesen reagálok" részen én már túl vagyok, de sajnos nem szégyellte el magát. :) Bocsi, ha valakit untattam ezzel!!
ON
lizbell 2017 márc. 25. - 18:10:52
(671/1535)
akkor hajrá :) mert én nem találom a módját egyelõre.
9/10
kaboca12 2017 márc. 25. - 18:07:58 9/10 Előzmény lizbell
(670/1535)
OFF
Én láttam már olyat itt, hogy egy bizonyos címmel indítottak egy témát és az elején le volt szögezve, hogy a hozzászólások spoilert is tartalmazhatnak. Majd próbálok utánanézni én is. Ha nem csak annyi idõm lesz, hogy óránként ideugrok. :) A hétvége itthon neccesebb, mint a hétköznap.
ON
9/10
kaboca12 2017 márc. 25. - 17:40:06 9/10
(669/1535)
Egész sok állatot ismersz, biztos sok lehet a környezetedben. Fõleg, hogy ennyire érted a nyelvüket.
5/10
offtopic
napraforgó 2017 márc. 25. - 15:48:07 5/10
(668/1535)
A liba is egy érdekes állat. Sziszeg és gágog, de ha megkergeted, fut elõled...
9/10
kaboca12 2017 márc. 25. - 15:25:13 9/10
(667/1535)
Ja, és arról nem beszélve, hogy te voltál a fórumon az elsõ, aki állatokhoz hasonlította itt a többieket. Még ha a költészet mögé bújva is. Ja, bocsi, túlreagálom. Ismét. Aztán csodálkozol, felháborodsz, ha valaki visszaküld az õsödbe.
9/10
kaboca12 2017 márc. 25. - 15:18:53 9/10
(666/1535)
Gondolom ezek a kifejezések fésülködés közben a tükörrel szemben jutottak az eszedbe, miközben egy török sorozatot hallgattál (szándékosan nem néztél!). Egyébként azt a bizonyos kesztyût te dobálod már mindenkinek, csak nem veszed észre, hogy te már nem férsz bele!
5/10
napraforgó 2017 márc. 25. - 14:56:11 5/10
(665/1535)
Lehet, hogy ez a sorozat másról is szól. Szerelemrõl, megbocsátásról, jóakaratról, meg még ezer más dologról. De akárhogy is, alapvetõen mégiscsak a megerõszakolt nõkrõl szól. A szenvedéseikrõl, meg arról, hogy a társadalom nem tûrheti, hogy szõnyeg alá söpörjék azt, amit velük tettek.
Ha az ember szép szerelmes történetet akar nézni, meg el akar andalodni, akkor megnézhetné akármelyik mexikói limonádét. Garantált a szerelem, meg a hepiend a végén.
Nekem pont azért tetszik ez a sorozat, mert ez nem arról szól. Ez csak egy plusz hozzá, hogy ne unatkozzon rajta senki sem. De nem a szerelemrõl szól, hanem egy nagyon komoly társadalmi problémáról, a nõk kiszolgáltatott helyzetérõl, a pénz hatalmáról és arról, hogy akinek sok pénze van, az bûntetlenül megalázhat másokat. Le lehet fizetni mindenkit, családtagot, orvost, rendõrt, áldozatot, akárkit. És ezért lesz jó a vége, mert XXX spoiler XXX mégse. Mindenki megkapja a büntetését.
5/10
napraforgó 2017 márc. 25. - 14:47:18 5/10
(664/1535)
Nem jó kifejezés a "túllépni". Szerintem a "továbblépni" a megfelelõ. És igen, tovább kell lépni. Fõleg Fatmagülnek, az áldozatnak. De nyilván továbbléphetnek majd a bûnösök is. Majd. Azután, hogy megbûnhõdtek. Majd azután.
A baj az, hogy õk, a Jasaran fiúk, meg a szüleik is megpróbáltak "túllépni" a történteken. Szerintem ez nem helyes. Mindent megpróbáltak, csaltak, hazudtak, vesztegettek, lefizettek, korrumpáltak, mindent, de mindent megpróbáltak. És mi lesz a vége? Sikerült nekik túllépni? xxxx Spoiler. xxxx Nem. Mert ott fognak állni a bíróság elõtt mind, mindenki, aki valamilyen módon érintve volt a történetben. Mukaddes, Münír, a megvesztegett orvos, Resat, Szelim, Erdogán és persze Kerim is. Nem mindenkit csuknak le, ez is igaz, de mindannyian vádlottként néznek szembe a törvénnyel. A bíró mindegyiknél azt mondaj: sanik, vagyis vádlott. Ha kicsit jobban figyelek, talán a bûnös szót - suclu - is meghallom, no de ennyire nem éltem bele magam a török nyelvbe.
khajni87 2017 márc. 25. - 14:10:02
(663/1535)
1.Nem vagyunk birkanyáj.....2.te nem egyszer írod le ugyanazt hanem szinte minden hsz-ben csak ezt írod le......3.Nem tartjuk Kerimet ártatlan cukibombának , de ahogy megy az idõ úgy megy túl ez a történet kizárólag az erõszakon és azon az estén és ha Fatmagül elengedi a haragját sértettségét és próbál a jövõre koncentrálni , akkor miért nem lehet itt is túllépni a legelsõ részén a sorozatnak????? Értelemszerû hogy ezt sose felejti el, de nem lehet úgy élni hogy élete végégig haragszik, hogy sose akar jobban lenni, nagyon romboló lelkileg ha az egész életét haraggal és gyûlölettel tölti......Amúgy mi van akkor ha esetleg beleszeret majd Kerimbe????? Szerintem ez teljesen az õ dolga és nyilván ez azért történhet meg mert túllép a dolgokon és elkezd majd egyszer idõvel másképp nézni rá..... Ideje lenne az erõszakon túlnézni és nem csak erre az egy dologra koncentrálni , mert a sorozat sem csak errõl szól, ezzel indul alapként de nem ennyi a történet mert akkor kb 10 résszel le lehetett volna zárni
10/10
baba24 2017 márc. 25. - 14:07:50 10/10
(662/1535)
Szerintem mindenki várja meg a sorozat végét. Lesz egy pár nem várt meglepetés.És majd a törvények szerint megbûnhõdik minden bûnös.És ez a lényeg hogy a törvények szerint,nem azért mert azt várják az emberek.Nem felejtem el a erõszakot mert ez a sorozat lényege,de azt se felejtem el hogy azt is elmondja a sorozat hogy segítséggel túl lehet élni.A sorozat számomra azt is megmutatja hogy az erõszakot elszenvedtek milyen fázisokon mennek keresztül.És igen azt is hogy a Kerimnek ez a dolog azért fáj még mert az anyára emlékezteti õt,hogy olyannak látja magát mint az apja.Igen ott volt az erõszaknál,nem segített de nem is volt teljes tudatánál amikor az események történtek!
5/10
offtopic
napraforgó 2017 márc. 25. - 13:52:37 5/10
(661/1535)
Figyelj! Én senkivel nem akartam egyáltalán harcolni. Volt egy véleményem, és ez az volt, hogy Kerim sem ártatlan. Erre sokan rámurottak, hogy de hát hiszen õ nem erõszakolta meg a lányt, akkor õ nem bûnös. Meg különben is olyan pozitív irányba változik, próbálja jóvátenni, meg különben is, a lelki rezdülések, stb. Én változatlanul kötöttem az ebet a karóhoz, hogy jó, jó, de akkor sem ártatlan, ha akármennyire is igyekszik megváltozni. Na ezen megy most már a harakiri mióta, fogalmam sincs miért, hisz nagyon sokan látták már az egészet, meg fõleg a végét, és pontosan tudják, hogy - spoiler - Kerim is ott fog állni a bíróság elõtt! És nem azért, mert ártatlan.
Mindenki azt mondja, hogy igen, igen, tényleg nem ártatlan, na de az, hogy én mondom az olyan, de olyan erõszakos, hogy az már tényleg...
Komolyan mondom néha nem értem a bandát, gyakorlatilag egy véleményen vagyunk sok mindenben, de valami miatt mégis irritáló az, amit én mondok. Ha más mondja ugyanazt, akkor az oké, rendben is van.

De mindegy, én most már biztos nem adom fel, megmondtam, ha valaki kesztyût dob, én azt fölveszem és nem hagyom magam. Én biztos nem hagyom el a fórumot, csak mert egyesek nem birnak.
5/10
offtopic
napraforgó 2017 márc. 25. - 13:42:31 5/10
(660/1535)
Igen, tényleg nagy az Isten állatkertje. Nekem is eszembe jutott néhány. Pl. a buta tyúk, meg az ostoba szamár is... Persze, lehet, hogy ezek nem annyira költõiek.
9/10
kaboca12 2017 márc. 25. - 13:39:44 9/10 Előzmény napraforgó
(659/1535)
Hogy tudnád, hisz életedben nem találkoztál vele! A költõi hasonlathoz nem sok köze van annak, hogy most már minden hozzászólásodban nyájként egyesítettél minket. De persze te nem tudatosan bántasz meg embereket.... most éppen a költészetre fogod! :) Hát nagy az Isten állatkertje tényleg, de abban te is benne vagy KEDVES! Arról nem beszélve, hogy az sem normális, aki napokon keresztül megakar gyõzni egy egész birkanyájat! :D
5/10
offtopic
napraforgó 2017 márc. 25. - 13:33:23 5/10
(658/1535)
Nem mutatok én neked semmit sem. A költõi hasonlatokat meg nem kéne ennyire magadra venned. De hát lelked rajta, ha azt választod...
5/10
napraforgó 2017 márc. 25. - 13:31:57 5/10
(657/1535)
Az egy és ugyanaz. Mindegy, milyen bûncselekményt követett el drogosan, vagy milyet nem akadályozott meg.
9/10
kaboca12 2017 márc. 25. - 13:29:54 9/10
(656/1535)
Majd miután megmutatod végre, hogy kell! Majd miután nem birkáknak tekinted az embertársaidat! Addig te engem ne kedvesezzél! Azt tartsd meg a családodnak! Meg a birkázást is!