5/10
napraforgó 2017 márc. 23. - 13:05:42 5/10
(535/1535)
OFF
Kedves Kabóca! Te kezdtél el személyeskedni, én csak felvettem a kesztyût. Nem nevesítettelek, mint te engem, mert nem volt szándékom tengelyt akasztani veled, meg mással sem. De már bocsánat, had legyen meg a saját véleményem. És ha akarom, azt meg is változtathatom, ahogy a történet megy elõre. Bár én nem emlékszem, hogy valaha is nagyon szimpatizáltam volna Musztafával, mint, ahogy állítjátok, de addig, amíg nem tett semmi olyasmit, ami miatt el lehettett volna õt ítélni, addig nyilván nem mondhattam rá semmi rosszat. És megnyugtatlak, én biztos nem keverem a valóságot ezzel a szappanoperával, Kerimet sem Engin Akyürekkel. El nem tudom képzelni, hogy miért feltételezel ilyesmiket rólam?
Ha valakit kedvelek a színészek közül, az a Mukaddest alakító színésznõ és a Rahmit játszó színész. Szerintem egészen kíválóak. A többiek hozzák a papírformát, de semmi különös.
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 13:04:50 9/10
(534/1535)
Az én kisfiam diszlexiás, diszgráfiás és mellé még diszkalkuliás is. Ettõl még ugyanúgy teljes értékû ember, az egyik legnagyobb büszkeségem. Szenvedünk az iskolában, de így is közel 4-es tanuló. Nehezebb, mint egy ezek nélkül élõ diáknak, de megoldható. Viszont a helyesírása sosem volt még jobb hármasnál. A fogalmazás nagyon nehezen megy. Szóval ezer és egy oka lehet, hogy valaki nem jól tud fogalmazni. Nem biztos, hogy azért, mert az iskolában egy trehány volt és nem figyelt az órán.
10/10
baba24 2017 márc. 23. - 13:01:40 10/10
(533/1535)
Igen szoktam hibázni a helyesírásban ez tény és nem mentegetõzöm!Lehet a megfogalmazásom is néha rossz vagy hibás ezt is elismerem!De igazából sokszor telefonról írok mert ahoz vagyok szokva csak van amit a kedves telefonom is kijavít és nem mindog olvasom vissza!
kisbalaton 2017 márc. 23. - 12:54:07
(532/1535)
A helyesírás témához.Az egyik unokám Ausztriában él,ott jár iskolában.Levelezünk persze a fészbukon,de nem szeret nagyon magyarul irogatni,merthogy bizony hibásan ír.Szóval ilyesmi miatt is lehet hibázni .
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 11:15:35 9/10
(531/1535)
Javítás: nõtt fel
hozzászólásokat
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 11:11:41 9/10
(530/1535)
Azért azt ne felejtsük el, hogy itt nem nekünk kell megbocsájtani, hanem Fatmagülnek. :) Már megint keverik a filmet a valósággal, hihetetlen!! :D Egyébként azon agyaltam este, hogy lehet, hogy Fatmagül sem szerette igazán Musztafát. Mert gondoljunk bele. Ezerszer leírták itt már többen, hogy adott volt egy lány, akinek nem voltak szülei, helyette maradt egy kissé fogyatékos bátyja (aki egyébként annyira nem buta szerintem), kapott egy kibírhatatlan sógornõt és onnantól senkije, se barátnõje, se magánélete, se tini évek, semmi. Egy személyt emlegetnek, akivel együtt nõt fel, Musztafa. Ha valakivel együtt növök fel, azt nem szerelemmel szeretem, mert olyan nekem, mintha a testvérem lenne. Tudok róla mindent, ismerem mindenféle téren. Fatmagülnek esélye sem volt másba "beleszeretni", mint Musztafába. Nem járt sehova, ez ugye kiderült a filmbõl, ki más jöhetett volna szóba? Elkezdtek tombolni a hormonok (itt nem a rosszindulat beszél belõlem) és kinél kötött ki? Az egyetlen férfinél, akit ismert. És akiben megkockáztatom, hogy akaratán kívül is, de talán a menekülési utat látta Mukaddestõl. Így átgondolva nekem ez inkább rajongás, mint szerelem. És miért viselte meg ennyire? Mert elvesztette a bizalmát abban, akirõl azt gondolta, hogy ismeri. Nem a szerelmét siratta, hanem a belé vetett bizalmát. Musztafa szerelmi életét nem ismerjük ilyen részletesen, mert az nem derült ki, hogy neki volt-e másik kapcsolata esetleg Fatmagül elõtt. De mivel a filmben lehet köztük pár év korkülönbség õ már nyilvánvalóan nem volt szûz vagy ilyesmi. Azt kétlem, hogy neki Fatmagül lett volna az egyetlen, bár lehet. Nem tudom. Az is lehet, hogy tévedek, márt láttunk már olyat, hogy barátok szerettek egymásba, bár nekem ezzel kapcsolatban is vannak kételyeim. Csak este forgolódtam és ez is átfutott a fejemen. Ehhez mit szóltok, baromság?

Azért egyvalami meglepett! "imádjuk Engin Akyüreket" klubba" Ez honnan jött? Ebben a filmben szerintem Kerimrõl vitázunk, nem a színészrõl (ismét a valósággal való keverés, milyen meglepõ). Aki egyébként a kevéske pozitív karakterek egyike. Ettõl még persze lehet utálni. De akkor ilyen alapon olvastam már itt olyat, hogy kedvelik Rahmit, Mukaddest, Münirt (én is). Mert ez nem egy fanclub? Amikor én leírtam, hogy nem igazán szerettem meg Fatmagült még régebben, akkor vehemensen kezdték el védeni, akkor nekem is ki kellett volna oktatnom õket, hogy ez nem egy Beren Saat/Fatmagül rajongói oldal?? Érdekes! Én elfogadtam, hogy nekem ez volt a véleményem, másnak meg az. Nem kell kiforgatni a véleményeket és nem lesznek ilyen viták.

És egyébként kedves Napraforgó az utolsó szó jogán engedd meg, miután arra nem voltál képes, hogy konkrétan nekem írd amit gondolsz ("és egy másik fórumozótársnak" -valahogy így hangzott, nem vagyok ostoba, hogy nekem szólt), hogy a helyesírásra felhívó figyelmeztetés övön aluli volt! Nem is idevágó, csak már megint kötekedés. Eddig nem zavart? Miért nem szóltál neki egybõl az elején? Miért csak akkor, mikor már csak a sértettség szólt belõled? És ezt miért nem lehetett mondjuk privát leírni? Mert meg kellett szégyeníteni? Ja, persze, hogy te nem akartad! Tudjuk! Egyébként nem õ az egyetlen a fórumon, aki esetleg hibásan ír. Nevet nem mondok (aki akarja visszaolvasva a hozzászólások úgyis látja), mert én tisztelem az embereket vagy ha bajom van velük, akkor megoldom négyszemközt.
10/10
baba24 2017 márc. 23. - 09:30:16 10/10
(529/1535)
Csak azt veszem személyes támadásnak amiben céloznak rám!Mert hogy nekem nem szokásom!De természetesen neked van mindenben igazad!
5/10
napraforgó 2017 márc. 23. - 09:08:40 5/10
(528/1535)
Ezzel nem tudok vitába szállni. Lehet, hogy Fatmagül csak mondta, amit mondott, hogy elhajtsa Musztafát, vagy akármi más okból. Ez nekem most eléggé mindegy. Az, hogy Fatmagül hogyan gondolja a továbbiakban, na ez engem is sokkal jobban érdekel. Most elzavarta Musztafát, ez oké. De ettõl még nem biztos, hogy Kerim közelebb került hozzá... Sõt, biztos, hogy nem... De még rengeteg rész van hátra, úgyhogy majd meglátjuk...
kisbalaton 2017 márc. 23. - 08:52:29
(527/1535)
Persze,hogy nem bûnhõdött meg az általad is említett dolgokkal.Szerinted!(És igazából szerintem sem.) De mi van.ha Fatmagül szerint meg igen?Mi van,ha Fatmagül másképpen gondolkodik?Végülis õ mondta ki azokat a szavakat,hogy "...már megbünhõdött" stb.
5/10
offtopic
napraforgó 2017 márc. 23. - 07:53:56 5/10
(526/1535)
OFF
Nagyon szívesen. És cserébe én is ajánlok valamit. Próbálj meg használni egy helyesírási szótárt. Leginkább a központozás fontosságára hívom fel a figyelmed. Mert néha háromszor kell végigolvasnom a hozzászólásaidat, mire rájövök, mit is akarsz.
5/10
napraforgó 2017 márc. 23. - 06:07:09 5/10
(525/1535)
Öri-hari, nem beszélek veled, tudod ez nálunk az alsó tagozatban volt szokás és tartott kb 3 napig... Na, szóval EZ nem büntetés, ettõl még nem bûnhõdött meg a pasi. Valami komolyabbat kérlek, életszerûbbet, ha lehet. Megbûnhõdött, na ja, de mivel? MIVEL, kérdem én? Ja, ezt azért senki sem tudja.
5/10
napraforgó 2017 márc. 23. - 06:00:20 5/10
(524/1535)
Gondolod, hogy ez a nem beszélek veled, rád se nézek - hónapokig ez lenne a büntetés??? Vicces.
kisbalaton 2017 márc. 23. - 05:41:33
(523/1535)
Talán Fatmagül úgy értette,hogy õ(mármint Fatmagül) a viselkedésével egész eddig büntette Kerimet.Ami neked,Kedves Napraforgó,talán nem tûnik büntetésnek,vagy nem elég büntetésnek,de úgy tûnik,Fatmagül mégis büntetésnek tartja.
5/10
napraforgó 2017 márc. 23. - 03:31:54 5/10
(522/1535)
Azért arra kíváncsi vagyok, hogyan értette Fatmagül azt az ominózus mondatot, amivel arra utalt, hogy Kerim már megbûnhõdött??? Hogyan bûnhõdött meg, mivel? Én a világon semmi olyat nem láttam, ami büntetés lett volna a számára, hacsak azt nem, hogy Fatmagüllel együtt a dilis családját is megkapta, az erõszakos Mukaddest és a félnótás Rahmit.

Nagyon tetszett viszont az a jelenet, amikor Kerim és Musztafa viaskodnak, a pisztoly csöve hol egyikre, hol másikra irányul. Kerim elmondja, hogyan találkoztak a lánnyal, hogyan gyûrte maga alá elõször Erdogán, aztán Szelim, aztán Vural. Én nem tettem semmit, mondja, de bûnös vagyok, mert nem segítettem rajta. És fölsorolja mindegyikük nevét, hogy "bûnös". A sajátját is. És megpróbálja megértetni Mustafával, hogy bizony õ is cserbenhagyta a lányt, az állítólagos szerelmét.
Én is pont ezeket mondtam eddig is! Pont így, pont ezt!
Nagyon tetszik, hogy Kerim is érzi ezt, tudja és nem felejti el! Az nagyon szép, meg nagyon jó, hogy utána próbált így-úgy segíteni, jóvátenni, de akárhogy is nézem, ez az õ bûnét nem törli el, nem teszi semmissé. És klassz, hogy Kerim maga is így látja ezt!
Ezért lenne érdekes, hogy mit is tekint Fatmagül bûnhõdésnek a részérõl? Azt, hogy párszor megverték? Megverették Jasaranék, Erdogán, most meg össszeverekedett Musztafával? Ennyi? Egy jó bunyó és minden oké? Minden meg van bocsátva? Nekem biztos nem elég.
5/10
napraforgó 2017 márc. 23. - 03:15:10 5/10
(521/1535)
Tudod, ha a válasz gombra kattintok valakinél, az nem azt jelenti, hogy személyében akarom megtámadni a vélemény íróját, mindösszesen annyit, hogy az õ gondolatmenetéhez kapcsolódom, ahhoz kívánok hozzászólni, akár úgy, hogy egyetértek vele, akár úgy, hogy nem. Hihetetlen, hogy itt egyesek mennyire magukra vesznek mindent, te is. Pláne egy esetleges ellenvéleményt.
Hidd el, én nem tartom számon, hogy ki miket írkált hetekkel, meg hónapokkal korábban, mert mindig az aktuális történéshez fûzök hozzá valamit. És fõleg nem õrizgetem ezt az érthetetlen ellenszenvet, mint amit te (is) táplálsz irántam, és amelynek hangot is hadsz.
Igen, én nem tartozom az "imádjuk Engin Akyüreket" klubba, és tuti nem tartom õt "cuki"-nak, csak mert autót szerel. A szemei tényleg szépek, a haja viszont annyira rendezetlen, mindig szanaszét áll a vége, igazán elmehetne egyszer már fodrászhoz is.
De majd innentõl igyekszem észben tartani, hogy neked, meg a másik kedves fórumozónak véletlenül se címezzek hozzászólást, mert rögvest személyes megtámadtatásnak veszitek.
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 00:31:25 9/10
(520/1535)
Jaj nem, félreértettél. Most nem arra céloztam, hogy rosszul öltözik (ezt már régebben írtam), hanem hogy önmagában az a zokni csúnya. És a mai részben ez a ruha még ha olyan is, mint a többi, még jól is állt neki. Lehet, hogy a szín jobban illik hozzá. Vagy tényleg a haj tette mássá.
Egyébként nekem Engin nem tetszik hosszú hajjal, bocsánat érte. A szemei gyönyörûek, az tény. Bár nekem inkább az tetszik benne, ahogy tud velük játszani. Nem mindenki tud a szemeivel mosolyogni, de õ igen. Nagyon nagy színésznek tartom így, hogy már több filmben is látom. Ennek az elején írtam, hogy nekem olyan buzis, ami ma már nem biztos, hogy megállná a helyét még nálam sem, sõt. De akkor, az elsõ egy-két résznél olyan nyeglének tûnt, úgy ment a parton, mint aki majd szét esik, nem tetszett. Itt is látszik, hogy nem férfiként látom elsõsorban, hanem a munkáját látom. Megvett a tehetségével. :)
10/10
baba24 2017 márc. 23. - 00:23:15 10/10
(519/1535)
Igen jobban áll neki a kibontott haj :) Hát Kerim kedves akart lenni így csak magát olajozta össze :) Igen ötözhetne egy kicsit másképpen is de szerintem nem akar csinos lenni ne hogy valaki megint bántsa õt :) De majd csak fog ez is változni :)
9/10
kaboca12 2017 márc. 23. - 00:13:10 9/10
(518/1535)
Ja, a házban nem akart semmit összefogdosni mondván, hogy olajos a keze, a hajába meg simán beletúrt. Jó értem én, hogy a házban másnak kéne utána takarítani a haját meg maga mossa, de azért az a hajba túrás olyan tetszeni akarás volt. :) Fatmagülnek jól áll a kibontott haj. Egész nõies volt így. Csak azokat a borzalmas zokni szerûségeket hagyná már el. Nekem is szokott fázni a lábam, de megoldom valami szebb darabbal. :)
10/10
baba24 2017 márc. 23. - 00:06:10 10/10
(517/1535)
igen ez így van kell nekik a tiszta lap :) Illetve nem ártana meg ismerni is egymást már nekik mert ugye õk férj és felesség (Igaz csak kényszerházasság) de akkor is :)Az is jó hogy kevésbé fél Fatmagül is mindentõl és mindenkitõl mert így el tudja kezdeni élni az életét vannak tervei is már neki munka tanulás :) Kerim cuki volt ahogy próbálja azt az autót meg szerelni :)
9/10
kaboca12 2017 márc. 22. - 23:49:50 9/10
(516/1535)
Ez már nagyon kellett. Muszáj volt már egyszer szemtõl szemben állniuk egymással. Nem is számítottam másra. Azért a bocsánatkérést hiányoltam Musztafától. Az még belefért volna a sértett büszkesége mellett is. Így, hogy már teljesen biztos abban, hogy mi, hogy történt. Na nem mintha számított volna Fatmagülnek, de azért mégis. És hiába gondolom úgy, hogy Musztafa szenved az egész miatt, Fatmagülnek akkor is teljesen igaza van.
Na és az, hogy Fatmagül kezdeményezett beszélgetést normális hangnemben és semleges dolgokról Kerimmel? Jó volt látni, hogy végre nem az utálkozás megy. Mondjuk egy ideje már õ is érzi, hogy Kerim nem rossz. A legjobb az volt, hogy Fatmagül kimondta, hogy Kerim már megfizetett a tetteiért. Innentõl lehet új lapot nyitni.