Darmen88 2016 szept. 04. - 15:51:11
(1028/1108)
Megmondom õszintén, ezt a filmet eddig a címe miatt nem néztem meg. Azt hittem valami gagyi vígjáték. Nem vagyok oda az amúgy lövöldözõs filmekért, de ez igazán tetszett. Fõleg az, hogy nem rontották el a filmet, a jó mindíg gyõz klisével.
1/10
Nótárius 2016 febr. 01. - 14:34:46 1/10
(1027/1108)
Hosszan spoiler-ezhetõen sorjáztak e filmben a kibogozhatatlan célú öncélúsággal egy-oldalra osztott, reménytelenség-dramaturgiájú, értelmetlen, életszerûtlen és teljességgel kidolgozatlan, elvarratlan elemek.

*** SPOILER -szerû !!! ***
Esélytelen módon: a filmbeli szereplõk hibái, a történések és az idõ véletlenei, valamint az összefüggéstelenség rései is (szinte) minden esetben az áldozati irányba lejtettek.
Csak egy példa a sok közül: Amikor a vége felé teljesen váratlanul (!) felbukkan a belevalón laza "harcedzetten dörzsölt", "elkapó" fickó a méteres kalapjában, az olyan "ravasz", hogy a fõ-gonosz, minden értelmezhetõ elõzmény vagy megokolható rávezetés nélkül, rögvest ott biceg a hátában a lövetûvel. (?)
A végsõ enerváltan elvont lelkizgetés és moralizálgatás után meg voltam gyõzõdve, hogy az utolsó reklám/ajánló-blokk következik; majd azután a záró-rész. Csak a rákövetkezõ film elsõ képkockáinál kellett kényszerûen tudomásul vennem, hogy ez ennyi, nincs tovább... A filmnek a fentiekbõl következõen úgy lett vége, hogy "kompozíciósan" nem volt VÉGE.
*** SPOILER -szerû VÉGE !!! ***

A film egyébként technikailag, a témaválasztása és a szeplõgárdája (és a díjai) alapján is szerfelett ígéretes volt, de pont ezért lett még méretesebb a csalódás! Hopp, itt gurul 1 pont! ;-)
6/10
Bob19 2015 nov. 07. - 12:32:41 6/10 Előzmény ammok001
(1026/1108)
Én úgy emlékszem, hogy távolabbról is tudott vele lõni és ahhoz meg ez a megoldás nem jó. Rémlik valami zuhanyzóban elbújt fickó akit kb. 0,5 - 1 méterrõl nyírt ki vele, meg mintha az utcán is lövöldözött volna vele. Szerintem a készítõk sem tudják mi volt az a fegyver, csak kellett valami szokatlan és látványos elem a filmbe.
7/10
dale.cooper 2015 okt. 12. - 13:42:22 7/10
(1025/1108)
Nem igazán értem, hogy jópáran miért szídják ezt a filmet. A lassúsága ellenére végig van benne feszültség. Bár a végén elõször kicsit felidegesítettem magam, késõbb rájöttem, hogy ez így jó. Kilátástalanság és tehetetlenség árad az egészbõl. 10/7
3/10
Goodfella 2015 aug. 21. - 10:57:26 3/10
(1024/1108)
Unalmas, vontatott, erõltetett, totál logikátlan történések, a 80-as évek stílusával próbálkozó, semmitmondó dialógusokkal teletûzdelt, túlértékelt nulla. 3/10.
10/10
Jack Bruno 2015 aug. 11. - 15:22:15 10/10
(1023/1108)
Kedvenc filmem, valószínûleg sokaknak nem jött át a film mondanivalója, ezért van a rengeteg negatív komment és a viszonylag alacsony pontszám...
9/10
fantyoyo 2015 júl. 22. - 10:35:53 9/10
(1022/1108)
a coen fivérek filmjei közül nem ezt szokás leginkább kiemelni, miközben én meg úgy érzem, sok kultikus filmjüknél sokkal jobban sikerült. Arra gyanakszom, hogy a cormack mccarthy alapmû ehhez nagyban hozzájárult. Mostanában az az érzésem, hogy a legfõbb bajom a Coen filmek történeteivel van, valahogy olyan erõltetettek, hajuknál fogva elõrángatottak, és újabban nem tudok az ilyenekre ráhangolódni. Ez a lerázhatatlan pszichopata fazon, a jól megírt dialógusok, a fõbb és mellékszereplõk jól tették a dolgukat. Akad egy-két egészen kiváló jelenet, pl. Javier Bardem fogadása a benzinkutassal.
breeder 2015 júl. 01. - 23:58:48
(1021/1108)
Nem vénnek való piték! :o)

Bardem úgy néz ki ebben a filmben, mint egy Beatles-es lufiárus! :D

Egyébként Coenék abszurd, polgárpukkasztó fekete humora ebben a moziban is tetten érhetõ!
A seriff simán elmehetne jógát tanítani! Tõle akár egy toronyház is összedõlhetne, nem hiszem, hogy érdekelné. :)
Shaba 2015 júl. 01. - 21:46:06
(1020/1108)
Az a hozzávetõleg fél tucatra rúgó emblematikus mondat és ikonikus gesztus, ami tetten érhetõ benne, avatta mestermûvé. T.L.Jones seriffként elõadott két története – a sztori közepe tájt egyszer, aztán a vége felé – például nagyot üt, nagyon ül. Számító vontatottsága valós tempót ír körül, mert az élet, a hétköznapi, az nem azt a kaszkadõr-szuperhõs irampörgést példázza, ami manapság annyira dívik, s ami a mozivászonról is majd' leesik, annyira túlturbózzák. Ez a film mértéket tart. Minden különösebb flanc és manír nélkül ölnek benne. Pénzért. Élvezetbõl. Hivatásból. Szükségbõl. Csak mert. És mint egy önkényesen kiragadott epizódfüzér, a film is in medias res indít: napszítta, fakóra égetett, kopár életszelet, sztorija, akárcsak szereplõinek jelleme, a semmibõl áll fel és a semmibe tér. Jól megcsinált mozi.
9/10
ammok001 2015 júl. 01. - 17:14:04 9/10
(1019/1108)
Közben megnèztem ujra,ès amikor a lakòkocsi zàrjàt kilövi làtszik ahogy vmi fèmrudat kilök magàbòl a szerkezet,majd azonal vissza is huzza.
9/10
ammok001 2015 jún. 22. - 23:09:37 9/10 Előzmény Bob19
(1018/1108)
Azthiszem simán valami eszméletlen nagy nyomású levegõvel lyukasztotta ki az ipse fejét.
6/10
bj029 2015 máj. 17. - 09:35:28 6/10
(1017/1108)
Van egyfajta hangulata ennek filmnek ami nézhetõvé és érdekessé is teszi... Ugyanakkor kissé elnyújtott az egész, már-már majdhogynem unalmas néha. Összességében a színészi alakítások elég jók, szinte idegesítõen profi bérgyilkossal, akinek minden bejön... A közepesnél azért jobb film, valahol 10/6-7 között, az unalmasnak tûnõ cselekmények miatt csak 10/6, mert sokan túlértékelik...
6/10
Bob19 2015 febr. 12. - 11:02:37 6/10
(1016/1108)
Izgalmas film volt addig amíg rá nem jöttem, hogy semmire sem ad magyarázatot és így tele van logikai buktatókkal.
Úgy 2 hónapja láttam, szóval leírok párat amire emlékszem ezekbõl a hibákból:

****SPOILER****

A bérgyilkos fõszereplõ miért öli meg az elején azokat akik felbérelték? Miért csinálja az egészet ha nem a pénzért? Mivel megölte azokat akik fizettek volna neki, így a továbbiakban semmi értelme a gyilkolászásának. Vagy azért ölte meg õket, mert õk is a pénzt keresték, ahogy ezt késõbb mondja a könyvelõnek ahol kinyírja az igazi fõnököt?
Mi volt a fegyvere? Én szögbelövõre tippeltem, de a rendõrök azt mondták, hogy az országúton lelõtt férfiban nem találtak töltényt. Ha töltényt nem is de egy 100-as szög sem tûnt fel nekik ami átlõtte volna a fejét??? A falban sem talált semmit a seriff, úgy emlékszem. Ezért nem is tudjuk mit lõtt ki belõle.
Moss minek megy vissza vizet adni a mexikóinak? Nem igaz, hogy 5 autó van és egyikben sincs egy flakon víz! Ki megy ki víz nélkül a pusztára üzletelni? Az meg vicc, hogy még a saját autójában sem volt víz. Én még biciklizni sem megyek ki víz nélkül a +5°C-ban, nem hogy a +30°C-ban...
A Woody Harrelson mi a fenének ment fel a lépcsõn a bérgyilkossal, ha tudta, hogy egy eszelõs és megfogja ölni? Amíg be nem mentek a lakásba addig még õ volt lépéselõnyben! Lerúghatta volna a lépcsõn...
És még voltak benne hasonló logikai buktatók, mint pl, hogy hogy talált rá mindig az áldozatára?
Amúgy válaszolva egy itt feltett kérdésre: megölte a férfi feleségét is, mert kifele jövet megnézte a cipõ talpát, hogy nem véres-e.

****SPOILER vége****

7/10
kaboca11 2015 febr. 03. - 20:53:10
(1015/1108)
A rengeteg hozzászólás kavarta fel az érdeklõdésemet a film iránt. Nem hallgattam az okos szóra, amit lehurrogtak a rajongók.
Nem mondom, hogy rossz vagy jó, hanem hogy egy akció film. Nem az én kategóriám. S pont annyi is a mondanivalója, annyit érdemes filózni rajta.
Jó, nincs benne a szuperhõs(zsaru), akinek mindent szabad, és agyonveri a fél várost, meg a rendõrök sem robbantanak fel egy megapoliszt. Tán amikor készült a folyamatban lévõ valós háborúk miatt nem kellett a filmiparnak kiárusítani a hadsereg raktárfeleslegét...
Aki nem kedveli az akciót ne tévedjen, ne nézze meg, aki igen, az döntse el hogy tetszett-e neki.
9/10
Hatnull 2010 2015 febr. 02. - 21:51:05 9/10 Előzmény zenitt
(1014/1108)
Óriási poénok vannak ebben a filmben. :)
10/10
zenitt 2015 jan. 02. - 00:22:57 10/10
(1013/1108)
Legjobb kép a párás tejesüveg, mondj ilyen természetfilmeket :)
10/10
zenitt 2014 dec. 30. - 23:36:33 10/10
(1012/1108)
10/10 Coenék legjobbja. Jó hangulat, szép képek, remek és izgalmas sztori, lenyûgözõ alakítások, és a szokásos coeni humor.
wendorion 2014 nov. 30. - 13:01:14
(1011/1108)
Az egész film alatt azt vártam, hogy legyen valami mondanivaló, valami értelem. Hiába vártam.
A filmben csak egyetlen jó dolog van, a hangulat.
1/10
stenimore 2014 nov. 23. - 23:34:41 1/10 Előzmény Tamás Kaposi
(1010/1108)
Valóban szükség is van agyalásra ,különben elaludna a filmen a nézõ .így meg aztán hú de nagy mûvészfilm ,a sznobok ájuldoznak és nem veszik észre hogy palira vette õket a film,hiszen hamis és érdektelen az egész problémakör mindez horrorisztikus mázzal leöntve.
Tamás Kaposi 2014 nov. 19. - 14:08:47 Előzmény Újvállalkozó
(1009/1108)
Spoiler Allert!!!!!4négy!

Az a baj, hogy ha ezeket magyarázni kell, akkor hiába magyarázzuk. Nem bántásból mondom, de ennek a fimnek nem a szimbolizmusát, ill. nem csak azt, hanem a realizmusát is érteni kell. Rengeteg dolgot szándékosan nem mutat meg a rendezõ. Például, amire rá is kérdezel, a Mexikóiak szemszögébõl alig látunk valamit, vagy leginkább semmit sem. Szerintem a teljes sztorit a narrátor szemszögébõl igyekezett bemutatni a film. Annyi eltéréssel, hogy mindent idõrendben mutat be, azt is, amit a seriff csak késõbb tud meg, vagy épp következtet ki.
Bõven van min agyalni a filmmel kapcsolatban, és jól látszik, hogy általában azok pontozzák le, akik nem értik meg.

De persze az olyan filmek, mint a Jogász, na azok viszik a pálmát, meg azok reálisak...